in , ,

Vleesschaamte aanpraten werkt: Verkoop vleesvervangers sinds 2017 met 51% gestegen

Comfreak / Pixabay

Het aantal vleesvervangers dat door supermarkten wordt verkocht, is sinds 2017 gestegen met 51 procent. Dat schrijft de NOS naar aanleiding van nieuwe cijfers van marktonderzoeksbureau IRI .

Ze hebben namen als ‘Spinazie-kaas rondo’, ‘Fijn gekruide vegetarische balletjes’, ‘Stukjes als van kip’, ‘De boon chiliburger’ en ‘Groenteburger’. Het zijn vleesvervangende producten die in het schap van de liggen. En ze zijn razendpopulair.

Uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker IRI Nederland blijkt dat we in ons boodschappenmandje steeds vaker echt vervangen door producten gemaakt met bijvoorbeeld witte en bruine bonen, soja, kikkererwten, champignons, bloemkool, broccoli en kruiden.

In dezelfde periode daalden juist de verkopen van veel vleesproducten. Zo kopen mensen sinds 2017 9 procent minder wild-, varkens- en rundvlees.

Kipverkopen stegen nog wel, met 2 procent. Echter is ook daar inmiddels een daling te zien van 0,4 procent in het eerste half jaar van 2019.

Het aanbod van vleesvervangers is ook behoorlijk gegroeid, schrijft NOS. Bij de grootste supermarktketens Albert Heijn en Jumbo is dit toegenomen tot respectievelijk …

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Er steekt een stille boodschap achter het hele Jeffrey Epstein verhaal

blank

Global Warming teistert subtropisch Australië met een zeldzaam pak sneeuw