in , ,

Vleesschaamte aanpraten werkt: Verkoop vleesvervangers sinds 2017 met 51% gestegen

Comfreak / Pixabay

Het aantal vleesvervangers dat door supermarkten wordt verkocht, is sinds 2017 gestegen met 51 procent. Dat schrijft de NOS naar aanleiding van nieuwe cijfers van marktonderzoeksbureau IRI Nederland.

Ze hebben namen als ‘Spinazie-kaas rondo’, ‘Fijn gekruide vegetarische balletjes’, ‘Stukjes als van kip’, ‘De boon chiliburger’ en ‘Groenteburger’. Het zijn vleesvervangende producten die in het schap van de supermarkt liggen. En ze zijn razendpopulair.

Uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker IRI Nederland blijkt dat we in ons boodschappenmandje steeds vaker echt vlees vervangen door producten gemaakt met bijvoorbeeld witte en bruine bonen, soja, kikkererwten, champignons, bloemkool, broccoli en kruiden.

In dezelfde periode daalden juist de verkopen van veel vleesproducten. Zo kopen mensen sinds 2017 9 procent minder wild-, varkens- en rundvlees.

Kipverkopen stegen nog wel, met 2 procent. Echter is ook daar inmiddels een daling te zien van 0,4 procent in het eerste half jaar van 2019.

Het aanbod van vleesvervangers is ook behoorlijk gegroeid, schrijft NOS. Bij de grootste supermarktketens Albert Heijn en Jumbo is dit toegenomen tot respectievelijk …

Lees verder bij de bron: NU.nl


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Wat denk je?

0 points
Upvote Downvote

Iedereen heeft er iets over te zeggen, jij ook?

Er steekt een stille boodschap achter het hele Jeffrey Epstein verhaal

Global Warming teistert subtropisch Australië met een zeldzaam pak sneeuw