in

Vliegtuigstrepen… aan/uit, aan/uit

Deze video werd op 2 augustus 2017 geplaatst op youtube. Op het filmpje is te zien dat er een streep ontstaat, die wordt onderbroken terwijl het vliegtuig doorvliegt en er verderop opnieuw een streep ontstaat. Een vreemd verschijnsel, dat vragen oproept.

Het heeft in elk geval niets te maken met het vliegen door verschillende luchtlagen en het vliegen op verschillende hoogtes, zoals het wel en niet optreden van strepen vaak wordt verklaard. Daarvoor is het patroon van onderbroken strepen te regelmatig.

Op ontstond een korte discussie naar aanleiding van het filmpje hieronder met een piloot.

Piloot: Echt waar? Alweer? Ze bestaan niet! Het is een nieuwe soort motor die ontwikkeld wordt. Hopelijk komt ie snel op de markt, want ook dit ding zou een steentje bijdragen aan minder vervuiling. Mooier zou zijn als er nu ontwikkelingen zouden zijn om op batterij gedreven grote motoren te ontwikkelen. En er bestaat nog steeds geen aan uit knopje in de cockpit voor .

Antwoord De Vrije Media: Bekijk dit filmpje goed. Een nieuwe motor die wel en geen strepen maakt? Ongetwijfeld is het waar dat in verkeersvliegtuigen geen knop in de cockpit zit waarmee chemtrails worden bediend.

Het gaat erom dat mensen iets zien waarover ze niet of foutief worden geïnformeerd. Dat is een tekortkoming die niet bij de waarnemer ligt maar bij de veroorzaker van het waargenomene.

video is verwijderd

 

En die vervuiling dat is ook een probleem waarover de voorlichting ernstig tekort schiet. Commerciële belangen zijn hier debet aan. Goede voorlichting zou tot gevolg kunnen hebben dat vliegen een stuk duurder gaat worden en dat er veel minder wordt gevlogen dan nu het geval is.

Piloot: er wordt al sinds jaren aan een nieuwe motor op militaire jets gewerkt, die inderdaad aan en uit gaat. Natuurlijk weet ik hier niet alles van, maar die dingen zijn in de ontwikkeling, want ook vliegtuig brandstof is duur.

Antwoord DVM: je geeft hier nu toch heel essentiële informatie, die als dit transparant gedeeld en bevraagd zou kunnen worden heel wat onrust zou wegnemen. Dat de reden de prijs van de brandstof en niet het zou zijn is dan wel weer een puntje… Ook dat het proeven met een nieuwe motor op militaire jets zijn en niet op burger jets komt vreemd over. Waarom zou defensie investeren in een ontwikkeling die vooral voor de burgerluchtvaart van belang is?

Vragen… vragen… en voorlopig is dit de enige officiële verklaring waarmee we het moeten doen:

Vliegtuigstrepen zijn kunstmatige wolken, veroorzaakt door de uitstoot van waterdamp door vliegverkeer.

Vliegtuigstrepen ontstaan door uitlaatgassen van vliegtuigmotoren. Deze uitlaatgassen zorgen voor een toename van waterdamp en roetdeeltjes op de vliegroute. De waterdamp uit de vliegtuigmotoren bevriest in de hoge atmosfeer (rond tien kilometer hoogte) waar het meer dan veertig graden vriest. Deze ijskristallen vormen de voor ons zichtbare vliegtuigstrepen.

Hoewel vliegtuigen een aantal stoffen (zoals kooldioxide (CO2) en stikstofoxides) uitstoten door de verbranding van kerosine, heeft dit weinig effect op de luchtkwaliteit voor de mens. De lucht hoog in de atmosfeer mengt zich nauwelijks met de lucht op leefniveau. Modelberekeningen en metingen bevestigen dit. Zure regen is wel het gevolg van vliegverkeer. De stikstofoxides leveren een bijdrage aan de verzuring van de grond. Maar deze bijdrage is kleiner dan die van andere menselijke activiteiten, zoals autoverkeer en industrie.

Een ander woord voor vliegtuigstrepen is contrails. Dit is een samenvoeging van de Engelse woorden condensation (condensatie) en trails (sporen). De positie van de bepaalt de kleur van de vliegtuigstrepen. Bij laagstaande zon vlak voor zonsondergang kunnen ze een felgele of oranje kleur krijgen. Ook andere wolken kunnen een rol spelen bij de kleur van vliegtuigstrepen.

  • Ensie (KNMI)

Wat zou het een wereld van verschil uitmaken als er ook over dit onderwerp, waarvan uit het aantal hits blijkt hoezeer het leeft, via De Vrije Media objectief, feitelijk onderzoek zou kunnen worden gedaan, resulterend in een artikel of een documentaire, waarin informatie kan worden gegeven die niet van tafel kan worden geveegd als onzin en waarin vragen worden beantwoord in plaats van ontweken. Wij staan te trappelen, jij ook?

Update 5 augustus 2017
Dr. ir. Coen Vermeeren voegt aan de forumdiscussie op de website van Coöperatie De Vrije Media het volgende toe:

Wat de piloot schrijft over een nieuwe vliegtuigmotor is onzin, maar dan ook volslagen onzin. Er zijn geen motoren die even aan en uitgaan en daar wordt ook geen ontwikkeling in gedaan.
Nog even los van het feit dat wat op het filmpje getoond wordt al minstens 20 jaar aan de gang is.
Denk even na: je zit in de auto, de chauffeur geeft even gas en zet dan de motor uit en dan weer aan en dan weer uit. Lekker ritje wordt dat. Denk je dat dat bij vliegtuigen anders is? De high bypass turbofan draait met 10-15.000 toeren… Denk je dat ie even stilgezet wordt of even stationair moet gaan draaien? De kwaliteit van de motor is gegarandeerd goed als ie constant blijft draaien, dan is ie niet alleen efficiënt, maar ook zuinig en het geeft de minste slijtage.

Verdere -constructieve- bijdragen aan deze forumdiscussie zijn welkom op [email protected]

© Coöperatie De Vrije Media

Bron: Coöperatie De Vrije Media

Lees verder bij de Bron: Earth Matters


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Euro is niet meer te redden, maar voor zijn ondergang kan er nog veel schade worden aangericht

Doofpot aanrijding Amsterdams stationsplein gaat verder open