in

Vlucht MH-17: Opheldering wordt onmogelijk, wrakstukken worden “vernietigd”

en de rebellen in het oosten van zijn het er over eens geworden de laatste wrakstukken van de MH-17 te verwijderen. Waarom de voor een opheldering belangrijke wrakstukken nu gewoon bij de vuilnis gegooid worden, is absoluut onbegrijpelijk.

“De wrakstukken worden vernietigd. Volgens het met de Nederlanders ondertekende protocol hebben ze alleen die fragmenten meegenomen, die ze nodig hebben voor het onderzoek. De rest zullen we verzamelen en vernietigen”, citeert Ria Novosti de vice-woordvoerder van de Volksraad van de zelfbenoemde Volkrepubliek Donetsk, Denis Poesjilin.

Waarom belangrijke wrakstukken zomaar bij het vuil worden gegooid, is volledig onbegrijpelijk. Bij normale vliegtuigongelukken worden alle, nog zo kleine, delen verzameld om een puzzel te kunnen maken over het neerstorten. In veel gevallen leveren de wrakstukken belangrijke informatie over de oorzaak van de crash. In het geval van MH-17 schijnt er inmiddels noch door het Westen noch door belangstelling te bestaan voor een omvangrijke opheldering. Het is heel goed mogelijk dat de geheime diensten samenwerken en willen verhinderen dat het publieke debat over de misdaad een slecht licht zou kunnen werpen op hun handelen.

Afgelopen zondag – vier maanden na het neerstorten van het passagiersvliegtuig – is de berging van wrakstukken van de kant van Nederland afgesloten. In totaal zouden er die week daarvoor twaalf goederenwagons en twee diepladers met wrakstukken van de Boeing 777 van Malaysia Airlines zijn volgeladen, deelde de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zondag mee. Daaronder zouden zich ook delen van de cockpit en de stuurinrichting bevinden.

Behalve wrakstukken konden er nog stoffelijke resten en persoonlijke eigendommen geborgen worden, die eveneens in Nederland onderzocht worden.

Lees verder via E.J. Bron.

 

Foto via Aero Icarus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe is het met miljonair Jan Kees de Jager?

Onze bejaardenhuizen zijn een soort Hunger Games