in ,

Vluchtelingen uit kamp Moria naar Nederland overgebracht, Nederlandse kamp 3 bijna open

bijstand asiel

Voor het eerst zijn kwetsbare vluchtelingen die in het afgebrande kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos zaten, overgebracht naar Nederland.

Het gaat volgens het ministerie van Justitie om een groep van 16 erkende vluchtelingen, ouders met hun kinderen, met een asielstatus.

Nederland heeft na de branden in kamp Moria van afgelopen september beloofd 100 vluchtelingen, van wie 50 kinderen, op te nemen. Aanvankelijk zouden alleen kinderen jonger dan 14 jaar zonder ouders in aanmerking komen, maar later werd dat verruimd.

Vluchtelingenwerk zegt dat vandaag nog eens acht mensen zijn overgevlogen, waarmee het totaal op 24 komt. De overige vluchtelingen worden nog voor het eind van het jaar naar Nederland gebracht.

Bij de vluchtelingen die nu zijn overgebracht gaat om Syrische gezinnen.

In Athene is een tweede opvangcentrum voor minderjarige vluchtelingen geopend, dat is gefinancierd met Nederlands geld. Er verblijven nu 13 minderjarige jongens en tegen het eind van de week komen er nog drie bij.

De eerste door Nederland betaalde opvanglocatie ging in oktober open. Daar zitten meisjes en minderjarige moeders met hun baby’s. Het is nog niet duidelijk wanneer de derde locatie klaar …

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
closeup photo of flower covered in snow

Aanvoer cocaïne voor Nederlandse ‘Witte Kerst’ op hoogtepunt: 4.128 kilo in 4 dagen

Illuminati trump murdered sniper card

Gaat ie weer: Het juridische team van Trump overweegt alternatieve opties