in , , ,

VN hebben kritiek op Nederlandse aanpak fraude, het omstreden systeem SyRI treft kwetsbaren

geralt / Pixabay

De Verenigde Naties hebben kritiek op SyRI, het omstreden systeem van de Nederlandse overheid om uit­keringsfraude op te sporen. Het maakt van arme mensen en mensen met een migratieachtergrond tweederangsburgers.

Dat stelt Philip Alston, VN-rapporteur voor extreme armoede en mensenrechten. Hij geeft daarmee advies in een rechtszaak die enkele organisaties, samen met schrijvers Tommy Wieringa en Maxim Februari, voeren tegen de Staat. Zij eisen dat de overheid een einde maakt aan het systeem. De zaak dient volgende week.

SyRI is een algoritme, dat gebruik maakt van privacygevoelige gegevens om zo op te sporen in ‘probleemwijken’.

Het systeem gebruikt een grote hoeveelheid gegevens, ­onder meer over arbeid, detentie, ­belastingen, onderwijs, pensioen, schulden, uitkeringen en toeslagen.

Door dit te vergelijken met de gegevens van bekende fraudeurs, wijst SyRI aan waar de risico’s op volgens haar het grootst zijn.

De van burgers is in gevaar, stelt Alston. Dat was al zo, door de strenge regels waaraan iemand tegenwoordig moet voldoen om voor in aanmerking te komen.

Dankzij SyRI is volgens hem een ‘technologische surveillancestaat’ aan het worden.

Nieuwsuur bracht maandag het rapport van Alston onder de aandacht.

Lees verder bij de bron: Nederlands Dagblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De VN is een criminele organisatie
1 jaar geleden

Waar bemoeit de VN zich mee? Is de VN niet de organisatie die in zijn Agenda 21 en Agenda 2030 heeft staan dat de wereldbevolking terug moet naar 500 miljoen mensen? En was de CIA (die inmiddels wordt gezien als een criminele organisatie achter de elite) op wereldschaal de grote sponsor van de VN?
Waar is “onze” Nederlandse regering? Althans wat daar nog van over is ……
Rutte, Merkel en Macron zijn globalisten en verraden hun eigen land.
Is het niet de VN die de nieuwe wereldregering moet gaan worden? De VN rijdt nota bene rond in de VS !!!! De zogenaamde Nieuwe Wereld Orde.
Was het niet Bush Sr (werkelijke naam Scherff) die in 1995 de Nieuwe Wereld Orde in de senaat lanceerde als de oplossing voor de ontstane situatie die hij noemde de Law of the Jungle. Welnu: de Nieuwe Wereld Orde is precies dat: de Law of the Jungle !!!

Mensen: het gaat helemaal niet goed in deze wereld .. en ik mag hopen dat ook U ziet dat dingen volledig uit de hand lopen. De NL regering is niet meer onze regering …. De EU is niet de EU van de burgers …. DE ECB is niet meer de bank voor de burgers … De superrijken werden nog rijker, de rest in rap tempo armer. De grafiek zijn absoluut duidelijk over wat er sinds 1971 (loskoppeling van dollar van het goud) is gebeurd.

LadyL
1 jaar geleden

Helaas lijkt het nog niet door te dringen tot een grote groep mensen. Of ze willen er niet mee geconfronteerd worden, want het gaat hen nog goed (zolang als dat duurt ).
Het bespreekbaar maken wordt als lastig en ongemakkelijk beschouwd merk ik. Men roept dat het Fake Nieuws is en verandert van onderwerp ????????

Uitzendkrachten kunnen bijna niet rondkomen, meer dan één baan nodig

GGD: gezondheidsrisico’s door klimaatregels