in ,

VN-klimaatcrisisupdate: ongekende 3,7 millimeter zeespiegelstijging vorig jaar!

De Verenigde Naties heeft de wereld zojuist gewaarschuwd dat de zeespiegelstijging vorig jaar een ongekende 3,7 mm bereikte.

Klimaatverandering zorgt ervoor dat de zeeën sneller stijgen dan ooit tevoren, waarschuwt de

28 maart 2019

Door Adam Vaughan

De zeespiegel over de wereld stijgt sneller dan ooit , hebben de Verenigde Naties gewaarschuwd, wat betekent dat we dringend actie moeten ondernemen tegen klimaatverandering.

In een rapport dat op donderdag werd gepubliceerd, heeft de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO), een VN-agentschap, een treurig beeld geschetst van alle belangrijke indicatoren van het broeikaseffect.

De afgelopen vier jaar waren de warmste op recordniveau, de concentraties van koolstofdioxide in de atmosfeer liggen op recordniveau en stijgen, en een mondiaal gemiddelde zeespiegelstijging van 3,7 millimeter in 2018 overtrof de gemiddelde jaarlijkse stijging in de afgelopen drie decennia.

De bevindingen in het jaarlijkse State of the Climate-rapport van de groep  zullen de inspanningen van António Guterres, de secretaris-generaal van de VN, versterken om regeringen te verplichten tot ambitieuzere koolstofuitstortingen op een belangrijke top in september.

“Er is geen tijd meer voor uitstel”, schreef Guterres in een voorwoord van het rapport.

Vorig jaar was de vierde warmste ooit geregistreerd, waardoor de temperatuur op aarde gemiddeld 1 °C warmer was dan vóór de industriële revolutie.

Lees meer: https://www.newscientist.com/article/2198091-climate-change-is-making-the-seas-rise-faster-than-ever-un-warns/

Het WMO Persbericht is hier beschikbaar , het eigenlijke rapport is hier beschikbaar .

Natuurlijk voorspelt het rapport een snellere zeespiegelstijging in de toekomst. Vanaf pagina 16 van het rapport :

In de periode van januari 1993 tot december 2018 bedroeg de gemiddelde stijgingssnelheid 3,15 ± 0,3 mm jr-1, terwijl de geschatte versnelling 0,1 mm jr-2 was.

Zelfs als de schatting van de VN juist is, uitgaande van 3,15 mm per jaar, zou dit resulteren in een zeespiegelstijging van ongeveer:

d = vt + 0,5at 2
d = 3,15 x 80 + 0,5 x 0,1 x 80 2
d = 572 mm of iets minder dan 60 cm zeespiegelstijging tegen het einde van de eeuw .

Ik hoop dat jullie allemaal je kustevacuatieplannen klaar hebben staan. Als deze ongekende zeespiegelstijging per jaar aanhoudt, zouden de kinderen van onze kinderen mogelijk tegen het einde van deze eeuw te maken krijgen met 60 centimeter extra zeeniveau. Hoe zullen onze kleinkinderen of achterkleinkinderen omgaan met de economische last van het aanleggen van een extra voet of twee van de zeewering?

Lees verder bij de bron: Watts Up With That?

Maar laten we eerlijk zijn, het valt zo goed als niet te meten… Zoveel factoren die van invloed zijn op het water kun je niet allemaal meenemen in berekeningen. Natuur doet wat ze wil.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hiltermans
1 jaar geleden

Een van de redenen waarom dit soort berichten en regelgevingen zo gemakkelijk de wereld in worden gestuurd is dat deze instanties geen enkele verantwoordelijkheid dragen voor hun gedrag en publicaties.
Bij een auto waarvan de remmen niet functioneren wordt het bedrijf aangesproken en verantwoordelijk gehouden voor alle schade die hieruit voort vloeit en dat leert deze bedrijven zeer voorzichtig te werk te gaan.

Ik stel voor dat we organisaties als de VN en de onderzoek instituten die met dit soort berichten komen op dezelfde manier behandelen. Eis dat alle documenten moeten worden gepubliceerd op naam plus de verantwoordelijke directie, zodat deze mensen kunnen worden aangesproken op hun artikelen. Mensen met een wetenschappelijke titel mogen die titel direct inleveren …. plus geld boete plus schrappen uit de beroepsgroep waar zij lid van zijn. Dat zal figuren als multimiljonair Al Gore leren.

O ja. Nog een ding: en de kosten van de organisaties worden vervolgens niet op de maatschappij afgewimpeld zoals bij failliete banken maar direct met hun onderzoek budget verrekend.

Weer een D66-klimaatleugen: staatssecretaris Menno Snel heeft keihard staan liegen over Tesla-subsidie

Patiëntgegevens honderdduizenden Nederlanders verplaatst naar Google cloud