in

VN-mensenrechtenraad voorzittende Saoedi-Arabië gaat tiener kruisigen en onthoofden

Ali Mohammed Al-Nimr is in Saoedi-Arabië ter dood veroordeeld omdat hij heeft deelgenomen aan een demonstratie voor meer . Hij was pas 17 jaar oud toen hij in 2012 werd opgepakt voor zijn ‘vergrijp’.

De enige manier om nog onder de doodstraf uit te komen, is als hij gratie krijgt van de koning. Dat zegt mensenrechtenactivist Zena Esia tegen Huffington Post. Volgens de berichten heeft de tiener onder druk van marteling bekend. Tijdens zijn proces kreeg hij geen advocaat toegewezen. De straf die hem boven het hoofd hangt, is bijzonder wreed: na zijn kruisiging wordt Ali Mohammed onthoofd.

Het bericht komt vlak nadat de Saoedi’s een belangrijke post hebben binnengesleept bij de mensenrechtenraad van de . Een diplomaat uit het islamitische land is aangesteld als voorzitter van een onafhankelijk panel van experts, dat de adviseert over mensenrechten.

Lees verder bij de Bron: RTL Nieuws

Al-Nimr kan op dit moment alleen nog hopen dat hij gratie krijgt van de koning van SA, u weet wel, die dikke vrienden van WimLex en onze regering. Al-Nimr heeft onder druk van marteling bekend, heeft tijdens zijn proces geen advocaat gekregen en dreigt nu eerst gekruisigd te worden (!) en vervolgens ook nog onthoofd (!!). Amnesty International is een petitie begonnen. Wist u trouwens dat de Saoediër Faisal Trad vorige week werd aangesteld als hoofd van de VN-mensenrechtenraad?

Lees verder bij de Bron: GeenStijl

Photo by Hugo-photography


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
piet
4 jaren geleden

Hoe komt dat land aan die post, bakermat van bijna alle elende op deze wereld, wie is er verantwoordelijk voor dat ze deze post konden bemachtigen, ???
Ongelofelijk!!

Rutte: Het beste zorgstelsel van Europa, ondertussen 18% verzekerden mijden zorg

Rutte: EU kan dwingen tot opvang vluchtelingen met vervelende instrumenten