in ,

VN waarschuwt voor toename jihadistische aanslagen in tweede helft 2019

FlanellKamerasFilm / Pixabay

De Verenigde Naties hebben zaterdag gewaarschuwd dat de recente pauze in het aantal internationale jihadistische mogelijk spoedig zal eindigen. Voor het einde van dit jaar kan een nieuwe golf van aanslagen plaatsvinden, aldus -onderzoekers.

De waarschuwing staat in een rapport dat is opgesteld door waarnemers van de VN-Veiligheidsraad. Dat is gebaseerd op informatie die is aangeleverd door de inlichtingendiensten van verschillende lidstaten.

Na aanslagen in onder meer , Frankrijk en België waarbij in 2015 en 2016 honderden mensen omkwamen, nam de frequentie van aanvallen in af. Maar de dreiging “blijft hoog”, schrijven de onderzoekers.

“Zodra het de tijd en ruimte heeft om te investeren in externe operationele capaciteit, zal IS internationale aanslagen aansturen en faciliteren, naast de door IS-geïnspireerde aanslagen die nog steeds op veel plekken ter wereld plaatsvinden.

Daaruit volgt dat de huidige luwte aan dit soort aanslagen mogelijk niet lang zal duren, misschien niet eens tot het einde van 2019”, luidt een van hun conclusies uit het rapport.

De VN-monitors maken zich zorgen over onder meer het grote aantal buitenlandse strijders die in en Irak voor IS vochten. Tot 30.000 van hen zouden nog in leven zijn.

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hittegolven kwamen vroeger vaker voor dan nu

Von der Leyen wil weer nieuwe EU-afspraken voor asiel en migratie