in ,

VN waarschuwt voor toename jihadistische aanslagen in tweede helft 2019

FlanellKamerasFilm / Pixabay

De Verenigde Naties hebben zaterdag gewaarschuwd dat de recente pauze in het aantal internationale jihadistische aanslagen mogelijk spoedig zal eindigen. Voor het einde van dit jaar kan een nieuwe golf van aanslagen plaatsvinden, aldus VN-onderzoekers.

De waarschuwing staat in een rapport dat is opgesteld door waarnemers van de VN-Veiligheidsraad. Dat is gebaseerd op informatie die is aangeleverd door de inlichtingendiensten van verschillende lidstaten.

Na aanslagen in onder meer Duitsland, Frankrijk en België waarbij in 2015 en 2016 honderden mensen omkwamen, nam de frequentie van aanvallen in Europa af. Maar de dreiging “blijft hoog”, schrijven de onderzoekers.

“Zodra het de tijd en ruimte heeft om te investeren in externe operationele capaciteit, zal IS internationale aanslagen aansturen en faciliteren, naast de door IS-geïnspireerde aanslagen die nog steeds op veel plekken ter wereld plaatsvinden.

Daaruit volgt dat de huidige luwte aan dit soort aanslagen mogelijk niet lang zal duren, misschien niet eens tot het einde van 2019”, luidt een van hun conclusies uit het rapport.

De VN-monitors maken zich zorgen over onder meer het grote aantal buitenlandse strijders die in Syrië en Irak voor IS vochten. Tot 30.000 van hen zouden nog in leven zijn.

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hittegolven kwamen vroeger vaker voor dan nu

Von der Leyen wil weer nieuwe EU-afspraken voor asiel en migratie