in ,

Volgens Grapperhaus maakt de politie echt geen gebruik van Clearview-gezichtsherkenningssoftware

gezichtsherkenning

Het is minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ‘op dit moment niet bekend’ of er overheidsdiensten zijn die de gezichtsherkenningssoftware van Clearview gebruiken, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

In ieder geval maakt de politie daar geen gebruik van. De politie is ‘niet centraal benaderd’, en is volgens de minister niet op de hoogte van contacten bij het bedrijf. Verder verwijst hij naar minister Knops van Binnenlandse Zaken.

Die ‘beziet breder’ bij de overheid of er gebruik wordt gemaakt van de software.

Grapperhaus reageert in zijn brief op Kamervragen van GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg. Zij stelde de vragen enkele weken geleden aan de minister.

Dat deed ze naar aanleiding van een publicatie van onder andere Buzzfeed waaruit zou blijken dat Clearview AI klanten heeft in Nederland en België.

De database van het bedrijf zou volgens een klantenlijst die Buzzfeed inzag, gebruikt zijn door Nederlandse en Belgische politiekorpsen of overheidsorganisaties.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
europa the last battle

Duitsland is om en wil nu ook Eurobonds, Nederland staat er moederziel alleen voor

fail 1560499005 e1587482093347

Sterftecijfer corona slechts 0,2% (17 keer lager dan schatting WHO)