in ,

Volgens het CBS en ‘de politiek’ gaat het economisch gezien fantastisch

Volgens het CBS en ‘de politiek‘ gaat het fantastisch met de Nederlandse economie. Imtech is failliet, bouwbedrijf Heymans slaagde erin twee keer zoveel verlies te boeken als vorig jaar. Omdat het oppompen van record-hoeveelheden aardgas de provincie Groningen in een ruïne dreigt te veranderen, moest de kraan dicht.

Boeren, tuinders, en ‘Aalsmeer‘ staren in een groot zwart gat waar eerder de export naar Rusland de balans aanzien gaf. De ‘beursgenoteerde bedrijven‘ leverden in zéér korte tijd tegen de vijftien procent van hun waarde in, en het eind is vermoedelijk nog niet in zicht.

Pensioenfondsen kunnen hun verplichtingen niet nakomen door moedwillig op ‘nul‘ gehouden . En met de recente ‘crash‘ van de aandelenbeurzen, wereldwijd, en de gierende instabiliteit in de valutahandel, heeft het beheren van de fondsen, waarin vele, vele miljarden spaargeld rondklotsen, nog het meeste weg van een rodeo.

Wilt u daar frietjes bij?

Het is niet allemaal ‘kommer en kwel‘. ‘De Bank‘ zet een recordwinst in de boeken, dankzij het gratis geld dat de banken wordt toegeschoven door de , op uw en mijn kosten. Dus wordt die ‘cash-cow‘ binnenkort verkocht, waarbij de belastingbetaler blijft zitten met een miljarden-verlies, omdat we met zijn allen fors meer betaalden voor ‘De Bank‘ dan we er nu voor terug kunnen krijgen. Al helemaal als het ‘beursklimaat‘ zo guur blijft. En die kans is groot.

Daarnaast is er ook goed nieuws voor mensen die de ambitie hebben om te worden opgeleid tot ‘kanonnenvoer‘, of die werken bij een onderneming die dingen produceert die ‘BOEM!‘ zeggen, want het kabinet heeft, in haar onpeilbare wijsheid, besloten nog eens enkele honderden miljoenen uit te trekken voor ‘Defensie‘. Een ministerie dat ooit zo werd genoemd om aan te geven dat Nederland de buik vol had van oorlog.

Maar een nieuwe generatie politici is opgestaan, en die doet niets liever dan overal in de wereld met militair geweld orde op zaken stellen. Dus wat mij betreft mag de vroegere naam weer worden afgestoft voor het departement van minister Hennis: Het ‘Ministerie van Oorlog‘.

Wel een gouden greep van onze politici om prostitutie, en de handel, en het gebruik van drugs op te nemen in de berekening van het GDP, gelet op de vele zaken die nu dienen, waarbij minderjarigen in hotelkamertjes en kelder-boxen door een gretige clientèle worden ‘geconsumeerd‘. Terwijl de ‘overspel-sites‘ als paddestoelen uit de grond schieten. Een ware knaller voor de ‘echtscheidingsindustrie‘! En drugs, daar waren we altijd al beregoed in, in Nederland.

De recente slachting op ‘de beurs‘ wordt door commentatoren in de MSM toegeschreven aan de ‘zwakte‘ van China, waar het bloedbad begon. Oppervlakkig gezien valt daar geen speld tussen te krijgen. Maar wat daarbij moedwillig over het hoofd wordt gezien, is dat de snel afnemende groei in China het gevolg is van de voortdurende malaise in de VS en Europa.

Een malaise die door de Centrale Banken, dienstdoende economen en politici aan het zicht werd onttrokken door volstrekt kunstmatig de ‘beurskoersenop te pompen. En toe te staan dat bedrijven grootschalig hun ‘boeken kookten‘, door met geleend geld de eigen aandelen terug te kopen, en onrealistische schattingen op te nemen voor zulke zaken als ‘belasting-afdracht‘, die ten laste komen van het resultaat.

De prognoses die ons de afgelopen jaren onder de neus werden gewreven, hadden de nare gewoonte volkomen fout te zijn, en vervolgens moesten ze, naarmate men dichter bij het moment kwam waarop de prognose betrekking had, ‘neerwaarts worden bijgesteld‘. Maar altijd was er weer het ‘goede nieuws‘ dat het slechts uitstel was van de ‘groei‘ die er zéker aan zat te komen.

Als je dan, als winkelier, de volgende ‘reclametekst‘ laat aanbrengen:

‘Nation of Sheep,

Ruled by Wolves,

Owned by Pigs’,

20150820_usa

Dan is dat geen blijk van vertrouwen in de economie. Of je medemens

Lees verder via de Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
5 jaren geleden

Als ik een winkel had met een rolluik, dan was dit de tekst die erop kwam te staan.

Haassenbroek
5 jaren geleden

Er staan inmiddels [ongeveer] 24 000 winkelpanden leeg -dit is nog niet het einde. Mogelijk komen er snel nog eens 15 000 bij, Voorts zie je grote bedrijven failliet gaan -waarbij duizenden mensen hun baan verliezen. Het gaat toch prima met de economie !! Wat is dit voor psychologisch cijfer geneuzel en wat is werkelijk aan de hand -en wie houdt wie voor de gek ??

Nick
4 jaren geleden

GELUL. – GELUL – GELUL
.
Het is overal zwaar economisch onweer.
We worden psychologisch belazerd door de elite media- Reuters & AP
werkloosheid neemt weer toe- en ook ook nog 60 000 daklozen.
Er is geen refentiebron – om het te controleren

Amerikaanse overheid erkent dat cannabis kankercellen doodt

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

Burger betaalt 1,4 miljard te veel voor zorgverzekering