in

Volk, Geld, Macht en bewust falend EU beleid

Onlangs weer een geweldige nieuwe aflevering van VPRO’s Tegenlicht:

redding maar dan anders

Dit is publieke televisie zoals publieke televisie eigenlijk hoort te zijn: kritisch en onderscheidend. Met deze keer een blik op het falen van Europa. Aan het woord komen o.a. Yanis Varoufakis en Wolfgang Streeck.

Het blijkt al snel dat EU-beleid een oorzaak is van de problemen, geen oplossing voor de problemen. Sterker nog, dat erkennen politici ook gewoon. Veel EU politici weten heus beter, maar kunnen ‘het plan’ niet loslaten omdat ze middels vele generaties politiek reeds te veel geïnvesteerd hebben in het Brusselse EU-project om nog van aanpak te kunnen veranderen. De bekende ‘Sunk Cost Fallacy‘ in actie op zorgwekkend grote schaal.

De Grieken redde feitelijk ‘onze’ banken

De docu gaat ook in op de redding door de Grieken van onze banken. De realiteit is anders dan het lijkt, de EU kon bankiers niet twee keer achter elkaar uitkopen, dus moest gebruikt/misbruikt worden hiervoor. Hoor hoe Varoufakis beschrijft dat zelfs verkiezingen in Griekenland geen verandering konden brengen in het slopende EU-beleid, hoe Griekse democratie werd overrompeld door anti-democratisch EU-gedrag van Dijsselbloem en Schäuble. Dat lijkt toch wel veel op een staatsgreep door de EU, niet?

De aflevering geeft ook een leuk inzicht in het (bewust dis)functioneren van City of London Corporation. De bankiers met hun eigen staat, eigen wetgeving, eigen burgemeester (lees: koning), eigen ceremonies en eigen , maar dan midden in Londen. Let ook goed op het fragment rondom de presentatie aldaar van Tony Blair, de koninklijke aankleding van deze pompeuze ceremonie. Herinner daarbij, dit betreft voor 100% een crimineel bankierskartel, een onaantastbaar kartel dat zich volledig en schandalig misdraagt, dit betreft mogelijk de grootste georganiseerde misdaad op deze planeet!

Geweldig en waardevol materiaal dus om inzicht te verkrijgen in het (bewust dis)functioneren van de ongekozen en ongewenste EU-overheid en het bankierskartel – en waarom de EU niet de oplossing kan zijn voor de problemen die we zien in de Europese samenleving. Elke activiteit die de EU onderneemt brengt ons verder in de problemen.

Bekijk de aflevering hier, bekijk ook de overige links op de pagina. Zie ook het op deze Tegenlicht-pagina gelinkte BBC-interview met Varoufakis: dat is de echte BBC, dat is staatstelevisie zoals het helaas werkelijk is, dat is het functioneren van de grote media voor je.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

En toch blijft het allemaal netjes binnen de lijntjes

Hoppa: Beslag leggen op bankrekening in Europese Unie wordt makkelijker

Demmink: Liever gezellig borrelen dan getuigen in pedozaak