Von der Leyen wil weer nieuwe EU-afspraken voor asiel en migratie

Onder het mom van het moet strenger worden….

De pas verkozen voorzitter van de Europese Commissie, Ursula Von der Leyen, kondigde vrijdag aan dat ze nieuwe afspraken voor asiel en migratie op de -agenda wil zetten. Dat deed ze bij een bezoek aan de Italiaanse Eerste Minister Giuseppe Conte.

wil al langer een strenger asiel- en migratiebeleid op Europees niveau, zeker nu het land recent weer verschillende NGO-schepen zag aanmeren ondanks een verbod van de regering.

Von der Leyen brak vrijdag in Rome een lans voor een nieuw EU-migratieakkoord. Volgens de pas verkozen Europese Commissievoorzitter heeft de EU nood aan een “frisse wind” op vlak van migratie. Dat zei ze in Rome bij een bezoek aan de Italiaanse Eerste Minister Giuseppe Conte.

Italië kampt al langer met de problematiek van -schepen die oppikken voor de Libische kust en naar brengen. De Duitse wil nu bekijken hoe de migratiecrisis in de Middellandse Zee op een “effectieve, efficiënte en menselijke manier” kan aangepakt worden.

Een nieuw migratieakkoord zou de verdeling van migranten over de EU-lidstaten moeten herbekijken.

“Ik ben me ervan bewust dat landen als Italië, Spanje en Griekenland zich in een geografisch blootgestelde situatie bevinden en we moeten solidariteit garanderen”

Lees verder bij de bron: sceptr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VN waarschuwt voor toename jihadistische aanslagen in tweede helft 2019

Neponderzoek: 10% ‘Nederlandse mannen’ stiekem pedofiel