in , ,

Voor € 600.000,-: Europees Parlement wil eigen “gastenverblijf” in Parijs

In Parijs moet een nieuw “gastenverblijf van het parlement” gebouwd worden – op kosten van de -burgers. De Europarlementariër Harald Vilimsky (FPÖ) beschuldigt zijn collega Klaus Welle, de secretaris-generaal van het parlement, van ontbrekende bezuinigingswil. Diens plan om het verblijf voor € 600.000,- in Parijs te kopen, zou het verkeerde signaal op het verkeerde moment zijn.

Huis van voor zes miljoen

Nadat men een “Huis voor de Europese burgers” voor ongeveer € 1,9 miljoen wilde doordrukken, dat door critici de “Cocktail Club” werd genoemd, en alleen al de huur van het “Huis van Europa” in Parijs ongeveer € 6 miljoen per jaar bedraagt, is nu de bouw van een gastenverblijf het volgende onroerend goed avontuur van het .

Met de zou de EU een belangrijke nettobetaler kwijtraken, bekritiseert Vilimsky. Zo´n onroerend goed luxe zou scherp moeten worden afgewezen.

Bijna een miljard meer van Oostenrijk

Vorig jaar moest Oostenrijk overigens € 791,3 miljoen extra aan de EU overmaken. Oostenrijk behoort ook tot de acht nettobetalers van de EU – het land moet meer betalen dan dat het als tegenprestatie krijgt.

Met de definitieve uittreding van Groot-Brittannië uit de EU zullen de Oostenrijkse betalingen nog groter worden.

Bron:
www.wochenblick.at

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese Liberalen de vrienden van Al Qaida

Griekenland: meer privatiseringen – verpatsen van het tafelzilver