in ,

Voor het eerst bezit de rijkste 1% meer dan de helft van alle rijkdom

De rijkste één procent van de wereldbevolking bezit 50,01 procent van alle rijkdom. Dat blijkt uit het Global Wealth Report 2015 van kredietverlener Credit Suisse, dat de vermogens van de hele wereld in kaart brengt.

Het is voor het eerst sinds 2000 dat zo’n hoog niveau bereikt is. Bij het begin van het millennium bezat de rijkste één procent van de wereldbevolking nog ‘maar’ 48,9 procent van ‘s werelds rijkdom, zo schrijft Credit Suisse.

300x999_8070969

©Credit Suisse

Daarna zakte dat aandeel stelselmatig, om in 2009 een dieptepunt te bereiken op 44,2 procent. Daarna keerde de trend zich om, tot het afgelopen jaar, met als voorlopig hoogtepunt de symbolische kaap van 50 procent die afgelopen jaar genomen werd. 1 procent van de wereldbevolking bezit nu meer dan 50 procent van alle rijkdom.

De top-5 procent en de top-10 procent volgde de afgelopen jaren hetzelfde patroon. De 5 procent rijkste mensen bezitten nu 76,6 procent van alle rijkdom, de 10 procent rijkste mensen 87,7 procent. Dat wil dus zeggen dat de overblijvende 90 procent van de wereldbevolking samen amper 12,3 procent bezit.

Lees verder bij de Bron: De Morgen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

Dat betekent dat het dus zeer eenvoudig is om dit even te corrigeren.
Gelukkig zijn “onze” overheden zeer kundig en begrijpen zij ook hoe deze misstanden hebben kunnen ontstaan. Regering Rutte noemt dit kabinet niet voor niets “de beste regering ooit”. Dat zeg je natuurlijk niet zonder reden.
En zou de NL overheid het niet helemaal alleen afkunnen (per slot dit zijn wel bovenboeven met een zeer rijke geschiedenis van oorlogen en noem maar op) is er de EU. Ook bijzonder kundige politici met jarenlange ervaring in economie, financien geschiedenis en rechten, maar bovenal integriteit. Deze mensen zijn absoluut onkreukbaar en niet omkoopbaar en realiseren zich dat zij een grote verantwoordelijke taak hebben jegens de burgers die zij vertegenwoordigen. Zo overtuigd is de EU van eigen kunnen dat zij de democratie hebben afgeschaft. Dat doen zij omdat alleen dan zij de beste besluiten kunnen nemen in het belang van de burgers.
Jammer is ook dat de burgers massaal wakker worden en de sprookjes van de overheden niet meer geloven …. Probleem is alleen dat het heel heel heeel heel erg veel sprookjes zijn! Maar met een grote bezem is de top in een mum van tijd weg !!!!!

Nederlanders hebben meer vertrouwen in de EU dan in de Tweede Kamer

GroenLinks, PvdA, VVD, Kuzu/Ozturk stemmen TEGEN motie kindhuwelijken