in

Voor het eerst in twee decennia ligt er in juli een dikke pak sneeuw op de bergpassen van de Himalaya

Rabi / Pixabay

Klimaatactivisten, neem er goed nota van, de Himalaya bergpassen van Rohtang, Baralacha, Kunjum en Shikula, zijn nog steeds bedekt met een dikke pak sneeuw, in juli!

Met sneeuw bedekt tot eind juli is ongelooflijk zeldzaam op deze bergpassen, meldt het nieuwsportaal The Statesman – in feite, het is de eerste keer in 20 jaar dat het heeft plaatsgevonden, de sneeuwmassa is meestal tegen het einde van mei compleet weg.

– De zware opeenhoping van sneeuw tot 4-5 voet op de Rohtang, Baralacha, Kunjum, Shikula passen is zeker goed voor het in de Himalaya, zegt hoofdwetenschapper van het State Centre on , dr. S. Randhawa.

Randhawa verklaart ook dat deze zomer, die vlak achter een lange en record-brekende winter komt, zeldzame zware sneeuwbuien naar de hogere regionen van de Himalaya in april en mei heeft gebracht. Hij voegt eraan toe dat de gletsjers ook zouden profiteren van deze laatste sneeuwval in juli, samen met de sneeuw die voor het eerst in decennia in het westelijke Himalaya gebied te zien waren.

– Al dit sneeuwpoeder is geweldig nieuws voor de boeren in de koude woestijngebieden van Himachal, Lahaul Spiti, waar voor irrigatiedoeleinden in deze tijd van het jaar meestal schaars is.

“Experts” verwijten de klimaatverandering dat gletsjerijs in de Himalaya zich terugtrekken, hoewel de huidige ontwikkeling zand in de hitte-verlangende theorie gooit.

De klimaatalarmisten zullen beweren dat een jaar tegen een 20 jaar durende trend niks betekent, maar 1) dit maakt het in feite twee jaar, want vorig jaar begon al “de wind te draaien”, en 2) de impact van de zon die in zijn volgende Grand Solar Minimum cyclus glijdt, is nu voelbaar, nu de langdurige opwarming van regio 3.4 van de centrale equatoriale Stille Oceaan begint af te nemen (zie hieronder):

De meest actuele CFSv2 voorspelling voor regio 3.4 van de centrale equatoriale Stille Oceaan laat zien dat er een dramatische omslag van de huidige El Niño-opstelling (opwarming) naar een La Niño-opstelling (afkoeling) op de kaart staat, beginnend halverwege tot laat zomer (NH) 2019.

De onderstaande grafiek laat zien waar de CFSv2 een maand geleden de Sea Surface Temperatures (SST) voor regio 3.4 had.

De meest recente voorspelling van CFSv2 laat nu zien dat de zwarte-lijn drastisch is verschoven in de richting van het gebied van La Niña, en dat dit tot de rest van 2019 en in 2020 aanhoudt:

Opmerkelijk is ook dat CSFv2-lezingen meestal de voorkeur geven aan warme evenementen.

Het is de moeite waard om extra aandacht te besteden wanneer dit specifieke model iets kouds voorspelt.

Bovendien, zoals we in het verleden al eerder hebben opgemerkt, zijn de gemiddelde temperaturen op aarde, als je de El Niño (opwarming) pieken wegneemt, relatief onveranderd gebleven sinds het begin van het satelliettijdperk:

Zodra deze huidige El Niño vertrekt en vervangen wordt door zelfs een zwakke La Niña, kunnen we verwachten dat de UAH (hierboven) een voortzetting zal laten zien van de scherpe afkoeling die eind 2015/16's met een superrecord El Niño begon – onder de basiswaarden tegen eind 2019 zijn een realistische mogelijkheid.

De aarde is opnieuw aan het afkoelen, in lijn met de lage zonneactiviteit.

NASA voorspelt dat de volgende zonnecyclus van de zon (25) de zwakste van de afgelopen 200 jaar zal zijn:

De koude tijden keren terug.

Bereid je voor.

Lees verder bij de bron: fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nog erger dan we dachten: Gelekt document onthult hoe de EU het internet wil gaan slopen

Weg met rechtsstaat: ‘taaltoets rechters aangepast voor mensen met migratieachtergrond’