in

Vooral (a)sociale huurwoningen: Huren van woning 9 procent duurder sinds juli 2013

In juli 2014 steeg de gemiddelde huurprijs van een woning met 4,4 procent. Hiermee ligt de huur gemiddeld ruim 9 procent hoger sinds de invoering van het inkomensafhankelijke huurbeleid op 1 juli 2013. De huurstijging was het grootst voor huurders met een hoog inkomen in een sociale huurwoning. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS.

Huurstijging afhankelijk van en inkomen

De maximale huurverhoging in 2014 was voor het tweede achtereenvolgende jaar gebaseerd op de inflatie van het voorafgaande jaar, een vast opslagpercentage en een inkomensafhankelijke verhoging. De maximale huurstijging varieerde hierdoor in 2014 van 4,0 procent voor de huurders met de laagste inkomens tot 6,5 procent voor huurders met de hoogste inkomens. Hiermee steeg de gemiddelde huurprijs in twee jaar tijd met 9,2 procent terwijl de inflatie 4,0 procent bedroeg.

Vooral sociale huurwoningen duurder

Vier van de vijf huurwoningen worden verhuurd door sociale verhuurders, zoals woningcorporaties. Bij de sociale verhuurders was de huurstijging met gemiddeld 4,7 procent beduidend hoger dan bij de particuliere verhuurders (3,2 procent).Voor bewoners van duurdere huurwoningen met geliberaliseerde , waarvoor het inkomensafhankelijke huurbeleid niet geldt, gingen de huren 2,9 procent omhoog.

via CBS

Foto via FaceMePLS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Met je transparantie van patient eisen: Ministerie verzwijgt details medicijndeal

AIVD ging in de fout met onderzoeken op sociale media