Vooruitgang? Elektrische auto rijdt dubbel zoveel schade dan diesel- of benzineauto

Juhele / Pixabay

Elektrische auto's rijden twee keer zoveel schade als voertuigen op of diesel. Bovendien valt het bedrag dat ermee gemoeid is om de wagen vervolgens te herstellen veel duurder uit.

Dat blijkt uit onderzoek van Focwa, de brancheorganisatie van schadeherstelbedrijven, na analyse van de voertuigen die in de werkplaatsen binnenkwamen voor reparatie.

„Opvallend is verder dat van de -rijders een op de drie elk jaar schade rijdt. Gemiddeld gebeurt dat bij voertuigen op fossiele brandstoffen 'slechts' eens in de 8,5 jaar”, zegt Brecht Grieten van Focwa.

„Wij waren zeer verbaasd over deze cijfers en gaan de komende maanden nader onderzoek doen en een verdiepingsslag maken naar de oorzaken.”

Het huidige wagenpark bestaat uit ongeveer 8,8 miljoen personenauto's. Dat betekent dat er jaarlijks zo'n één miljoen schades worden gerepareerd.

Grieten: „Een tussenstand in ons onderzoek naar gerepareerde auto's uit de meest voorkomende batterij-elektrische auto's (BEV), blijkt dat deze voertuigen niet een keer in de 8,5 jaar schade rijden, maar eens per vier jaar. Bovendien valt de reparatie ook veel duurder uit.”

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Epidemie: Man schreeuwt “Allahu Akbar” en duwt forens op spoorrails in New York

Klant bij ABN Amro? Je wordt binnenkort doorgelicht met achtergrond controle