in , , , , ,

Voorzitter Europese Raad: onze Brexit strategie is ‘vaccin’ tegen Euroscepsis

daniel_diaz_bardillo / Pixabay

De strategie om het Groot Brittannië zo moeilijk mogelijk maken uit de te treden (Brexit) is volgens Donald Tusk, voorzitter van het Europese Parlement, een ‘' tegen de opkomst van de eurosceptici.

Ondanks het feit dat die partijen in de meeste landen juist forse winsten boekten beweerde Tusk dat ‘de grote meerderheid voor een sterkere en verenigde EU heeft gekozen' – uitspraken die niet alleen in tegenspraak zijn met peilingen en opinie onderzoeken die keer op keer aantonen dat de overgrote meerderheid géén EU-superstaat wil, maar ook met de politieke realiteit in Groot Brittannië, , Italië, Hongarije, Polen, Zweden en België.

We waarschuwden voor en na het Brexit referendum al dat Brussel de uitslag zou gaan aangrijpen om te proberen Groot Brittannië politiek en economisch kapot te maken, om zo een afschrikwekkend voorbeeld te creëren voor alle andere lidstaten, dat die het niet in hun hoofd moeten halen om eveneens te proberen weer onafhankelijk te worden, want dat hen dan hetzelfde lot zal treffen.

Tirannieke, wraakzuchtige strategie

Tusk heeft deze even tirannieke als wraakzuchtige strategie –natuurlijk met verbloemde termen- nu openlijk toegegeven en is er zelfs trots op. ‘Ik twijfel er niet aan dat Brexit eveneens een van de redenen is dat de mensen op het continent voor een pro-Europese meerderheid kozen,' schepte hij op.

‘Nu de Europeanen zien wat Brexit in de praktijk betekent, trekken ze hun conclusies.' Dat de Britten zelf de Brexit Party van Nigel Farage de grootste maakten wijten hij aan ‘anti-EU propaganda en nepnieuws'.

Na de voor Brussel negatieve uitslag van het Brexit referendum verklaarde een gefrustreerde Tusk dat ‘er een speciaal plekje in de hel is gereserveerd voor Britse politici die de Brexit hebben gesteund.' Vervolgens trokken hij en zijn ‘partners in crime' en Timmermans alles uit de kast om het Britse volk vanwege hun ‘foute' besluit zoveel mogelijk economische schade toe te brengen.

Overigens had Tusk geheel tegen de regels in de Britten opgeroepen om bij de op ‘Change UK' te stemmen, een globalistische groep die de Brexit ongedaan wil maken. Dus het proberen te beïnvloeden van de verkiezingen is plotseling wèl o.k. als mensen daarmee op de jullie gezinde partijen gaan stemmen, meneer Tusk?

Juncker: Mensen die van hun eigen land houden zijn ‘dom'

De scheidende Europese Commissie president Jean-Claude ‘Druncker' liet in een recent interview met CNN nogmaals zijn haat tegen de Europese vrijheidsbeweging de vrije loop. Mensen die vasthouden aan hun eigen land boven de vorming van een progressieve Europese Superstaat met onbeperkte massa immigratie noemde hij ‘domme nationalisten en populisten die verliefd zijn op hun eigen land, maar niet op de anderen.'

‘In sommige EU-landen zijn er regeringen, parlementen en meerderheden in de bevolking die niet houden van mensen die van ver weg komen ( uit Afrika en het Midden Oosten). Maar ik hou wel van ze, omdat solidariteit het leidende principe van de EU zou moeten zijn.' Waarbij ‘solidariteit' in de ogen van Brussel inmiddels gelijk staat aan het verwelkomen, binnenhalen en financieel onderhouden van feitelijk iedereen die hier maar komen wil.

Na de verkiezingsuitslag beweerde Juncker net als Tusk dat ‘de steun voor de EU toeneemt… want de mensen zien dat het verlaten van de EU niet zo makkelijk is als ze dachten.' Bij een eerdere gelegenheid had hij al bezworen dat de eurosceptische partijen geen enkel hoge functie in Brussel zal worden gegeven, hoeveel stemmen ze ook zouden krijgen.

Rasglobalist Verhofstadt erkent te streven naar ‘Europees Rijk'

Een andere Brusselse rasglobalist, de voormalige Belgische liberale premier Guy Verhofstadt, gaf onlangs ruiterlijk toe dat hij streeft naar een Europese ‘Rijk', omdat we in zijn ogen alleen dan kunnen concurreren met de VS en China. De EU-landen moeten daarom instemmen met federalisering van de EU, wat betekent dat ook onze laatste resten nationale soevereiniteit –ook op het gebied van financiën, pensioenen en uitkeringen- gaan verdwijnen.

Dit linksgroenliberale ‘Vierde Reich', door de media jarenlang belachelijk gemaakt als ‘complottheorie', is dus volop in de maak en zal er al in de komende jaren doorheen worden gedrukt, zodat de eurosceptici nog voor de volgende EP-verkiezingen over 5 jaar permanent buitenspel kunnen worden gezet.

Dat dit streven een grote bedreiging van onze vrijheid, en toekomst vormt wordt ingezien door leiders zoals de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini, die de macht van Brusse juist fors wil beperken en de EU wil omvormen tot een E.E.G. achtig blok ‘dat weer ten gunste van de volken wordt opgebouwd, in plaats van enkel voor bureaucraten, bankiers en financiers.' Kortom: alleen als we terugkeren naar een vrijwillig economisch samenwerkingsverband van soevereine staten zal de vrede en welvaart in ons werelddeel blijvend kunnen worden gewaarborgd.

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Notre Dame moet weer worden opgebouwd zoals het was tot ergernis van Macron

Intelligence experts: Australiërs zijn veiliger als uitgereisde jihadistische strijders naar huis terugkeren