in ,

Voorzitter ICT-overheidsfaal commissie VVD’er Ton Elias trapt in phising

14352959734 d8dcfef7a5 phishing e1425982255953

VVD-Kamerlid Ton Elias werd maandagmiddag onderwerp van spot nadat hij een klaagtweet aan het adres van Microsoft had verstuurd. De VVD’er had niet in de gaten dat hij zeer waarschijnlijk het slachtoffer is geworden van ‘phishing’.

Elias verstuurde maandag op Twitter een ‘dringend verzoek aan Microsoft: ‘Wilt u mij niet meer tien keer per dag thuis laten bellen vanuit India voor marketingdoeleinden?’

Phishing

Bedrijven als Microsoft waarschuwen al jaren voor deze vorm van cybercriminaliteit die ‘phishing’ genoemd wordt vanwege het ‘hengelen’ naar informatie.

Nu kan het de doorsnee Nederlander van boven de vijftig niet kwalijk genomen worden dat hij niet precies op de hoogte is van de laatste trucjes van cybercriminelen (al bestaat phishing best al een tijdje).

Maar dat is anders wanneer iemand Kamerlid is en ook nog een commissie heeft geleid die nota bene het falen van de overheid op het gebied van ICT moest onderzoeken. Daar komt bij dat Elias eerder niet wist wat een IP-adres is.

‘Je bent voorzitter geweest van de commissie van de Tweede Kamer die onderzoek deed naar het ICT-falen binnen de overheid. Maar van de meest overduidelijke phishingscams, waar zelfs je oma nog van op de hoogte is, weet je helemaal niets,’ schrijft webwereld.nl.

Lees verder via Elsevier.nl.

Photo by IntelFreePress cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4755b570bcada31d19bda1bf 640 euro1

En daar gaat weer 60 miljard euro belastinggeld/losgeld naar bankiers

8028916634 407e54be95 New World Order

Belgisch parlementariër Laurent Louis verteld ons over de gewelddadige Europese politiek