in , , , ,

Vrijhandelsverdrag afgesloten, nu grote economische schade. Brussel baalt en huilt van invoer Oekraïense frauduleuze kip

Dit verzin je toch niet? Eerst een vrijhandelsverdrag afsluiten, waarvan iedere simpele ziel dit soort dingen van te voren zag aankomen en dan nu piepen dat het allemaal niet zo goed is en grote economische schade toebrengt…..

De Europese Commissie is niet blij met de tariefvrije export van Oekraïens kippenvlees naar de EU.

Vanwege het vrijhandelsverdrag met worden hierover geen heffingen afgedragen, waardoor het een geduchte concurrent is voor de Europese pluimveesector.

-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik had vragen gesteld over de ,,grote economische schade'' voor producenten in de EU door de ,,frauduleuze kipimport''.

Het dagelijks EU-bestuur beaamt dat de situatie moet worden aangepakt en zegt samen met Oekraïne aan een oplossing te werken.

Het gaat om kippenborstvlees dat volgens de politica ,,op een ongebruikelijke manier wordt versneden om importheffingen te omzeilen”.

,,Ondertussen blijven dagelijks duizenden kilo's kip op slinkse wijze de Europese Unie binnenkomen, met grote economische gevolgen voor de Nederlandse pluimvee-.”

,,De is verplicht om direct een einde te maken aan dit oneerlijke speelveld. Het gaat niet alleen om onze pluimveehouders, maar ook over onze eigen voedselveiligheid.”

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese Commissie: EU moet nationale soevereiniteit beperken om populisme te doden

Jawel, het kan toch: Eerste gemeente ligt dwars bij voorrang asielzoekers huurwoning