in , ,

Vrijheid, Veevervoer 2.0: Zwartrijders negeren gesloten poortjes op Rotterdam Centraal

In het eerste weekeinde dat de NS-poortjes op CS gesloten waren, heeft de NS op dat station zo’n tweehonderd boetes uitgedeeld. Tien hiervan waren voor reizigers die over de poortjes heensprongen, de andere boetes waren voor zwartrijders.
Medewerkers van de NS gaan de komende tijd op Rotterdam CS extra controleren op mensen die uit baldadigheid of met de intentie te gaan zwartrijden over de poortjes heenspringen. De klemtoon komt te liggen op de uren dat er veel uitgaanspubliek op de been is, aldus een woordvoerder van de NS.

De andere zwartrijders die werden betrapt, kwamen van andere stations waar zij niet hadden ingecheckt. Medewerkers van de NS staan bij de poortjes en observeren reizigers die uitchecken.

Het gebeurt vaak dat zwartrijders die niet zijn ingecheckt bij het uitchecken tegen de lamp lopen omdat zij te weinig saldo op hun kaart hebben. Van die kaart van iemand die niet heeft ingecheckt en daarna wel uitcheckt, wordt automatisch 20 afgeschreven.

Reizigersstromen

De NS sluit op korte termijn de poortjes op 82 van de vierhonderd Nederlandse stations. Hiermee wordt het zwartrijden op 90 procent van alle treinritten aangepakt, stelt een woordvoerder

Lees verder via: NU.nl

Photo by Passetti


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Reismeis
6 jaren geleden

Volgens mijn kan je niet in de stationshal zien of iemand van een ander station is gereisd. Hij kan ook achter iemand door een poortje meegeslopen zijn of dat er net een poortje openstond en als ik mijn kaartje kwijtgeraakt ben in de stationshal kan ik ook als zwartrijder aangemerkt worden. Slecht systeem trouwens als er nog gecontroleerd moet worden of je wel goed uitcheckt.
Scheelt dat grijsrijders nooit agressief worden in de trein. Zwartrijden en agressie tegengaan, geloof je zelf toch niet. Zwartrijden kan nog wel maar je hebt zo’n ov-shitkaart nodig.

Reismeis
6 jaren geleden

Klopt trouwens niet dat je in de stationshal zwartrijder bent.

Klachtenregen bij Belgische Privacycommissie wegens te nieuwsgierige ambtenaren en een gemakkelijke manier om dat te controleren

Terugkijken: Marcel van Dam ‘U bent een buitengewoon minderwaardig mens’