in ,

Vrijwillige ouderbijdrage wordt nu écht vrijwillig

school geld 1576601924

Scholen mogen kinderen niet uitsluiten van activiteiten zoals schoolreisjes of excursies, als ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen of willen betalen.

Dat voorstel van SP en GroenLinks kreeg dinsdag brede steun in de Tweede Kamer.

Volgens Kamerleden Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks) komt het geregeld voor dat kinderen worden uitgesloten, ondanks dat de bijdrage nu in naam al vrijwillig is.

„Het is een drama voor een kind om niet mee te mogen vanwege de financiële situatie van hun ouders”, betoogde Westerveld vorige week in de Tweede Kamer.

Onder meer VVD en CDA waren in het debat kritisch. Zij zijn bang dat de wet zal leiden tot verschraling op scholen waar tweetalig onderwijs wordt aangeboden. Maar volgens Kwint zitten de extra kosten bij die scholen vooral in extra reizen of uitwisselingen, en zou het dus niet gaan om „verschraling van het onderwijs”.

Uiteindelijk stemden VVD en CDA toch voor, net als de meeste andere Kamerleden.

Lees verder bij de bron: Metronieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
aarde 1576601574

Magnetische noordpool verschuift steeds sneller

Schermafbeelding 2019 12 17 om 20.13.02

Boze boeren duiken plotseling op bij Binnenhof Den Haag inclusief tractoren