in , ,

Vrouwen nemen Rutte onder ‘vuur’

„Ik moet het kwijt, het is schandelijk wat u doet.” Haar stem trilt door de microfoon van opwinding en frustratie. Ze maakt zich kwaad over alle mensen die in knel komen door hervorming van de ouderenzorg en dit is het moment waarop ze minister-president Mark de kan zeggen. „Wij kijken met vooruit, dat neem ik u kwalijk!” Ze oogst luid applaus van de overige Libelle-lezeressen die om haar heen zitten.

Rutte is op zijn charmantst en deelt complimentjes uit met hetzelfde gemak waarmee hij ze ontvangt. Hij bespeelt volleerd de zaal die zich zeker niet gemakkelijk laat inpakken.

Want de dames, veelal op leeftijd, laten zich niet onbetuigd. 'Of de premier voor een basisinkomen is' willen ze weten. 'Hoe het nu toch moet met die steeds verder oplopende pensioenleeftijd' en waar 'die duizend blijft die hij beloofde in het heetst van de verkiezingsstrijd'. Ze hebben allemaal zo hun zorgen, en Rutte neemt de tijd. Zonder echt iets te zeggen ontwijkt hij de hete hangijzers. Ook de veranderingen in de ouderenzorg redeneert hij weg. „Ik snap uw zorgen”, antwoordt premier. „Maar weet u, er wordt ontzettend veel onzin verkocht over de hervormingen in de zorg. Op tv zie je altijd alleen maar de schrijnende gevallen. Ik ben ervan overtuigd dat de veranderingen uiteindelijk goed zullen zijn.”

Lees verder via Metro.

 

Foto via SP Foto's


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ons kent Ons, aangifte doen te vermoeiend: Burgemeester Tilburg boos over beschuldiging in Vestia-zaak

De maatschappij is ziek: Hulpverleners zoeken zelf massaal hulp