in , ,

Vrouwen waarschuwen elkaar in Facebookgroep voor ‘foute mannen’: “Dit is in strijd met privacywetgeving”

facebook groep 1562352638
Tumisu / Pixabay

De Facebookgroep van vrouwen die elkaar waarschuwen voor ‘foute mannen’ is in strijd met de Europese privacywetgeving. Dat zegt de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.

De groep ‘Foute Mannen’ werd in 2016 opgericht door twee vrouwen en telt intussen al meer dan 300 leden. De uitsluitende vrouwelijke leden waarschuwen er elkaar voor mannen die volgens hen niet deugen. Dat gebeurt met naam en foto.

Wat de vrouwen doen, mag nochtans niet. Dat zegt de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.

“De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is hier van toepassing. Om die te respecteren, moet je aan verschillende voorwaarden voldoen”, klinkt het.

En op dat punt lijken de beheerders van de groep zelf in de fout te gaan. “Als je gegevens verwerkt van een persoon, moet je daar informatie over geven. Dat is hier niet het geval. De persoon moet ook zijn recht op rectificatie of gegevensverwijdering kunnen uitoefenen. Ook dat is niet het geval.”

Het feit dat de groep privé is, speelt geen rol.

Alles bij de bron; HLN

Lees verder bij de bron: privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
laughin

Harderwijk stemde voor meer asielzoekers en kreeg die, nu is het huilen

transgender 1562352783

GL en D66 promoten transgendergekte, vanaf 14 jaar al van geslacht veranderen