in ,

VVD compleet van het padje af: transitie pgb ‘zorgvuldig verlopen’

vvd06 e1430330603131

De overgang naar een nieuw uitbetalingssysteem van persoonsgebonden budgetten (pgb’s) is “goed en zorgvuldig” verlopen. Dat zei VVD-Kamerlid Sjoerd Potters woensdag in het Kamerdebat over de aanhoudende problemen met pgb’s. Dat het na 1 januari toch fout is gegaan wijt Potters aan “externe factoren”, schrijft NU.nl.

Volgens Potters zijn de problemen ontstaan doordat gemeenten de zorgovereenkomsten niet tijdig hebben opgestuurd. Bovendien zijn er mensen met meerdere pgb’s en heeft de Kamer op het laatste moment de doelgroep nog veranderd, aldus het VVD-Kamerlid.

vvd06

Sinds1 januari is de Sociale Verzekeringsbank (SVB) verantwoordelijk voor de uitbetaling van de pgb’s, waaruit mensen zelf hun zorg kunnen bekostigen. De SVB bleek niet toegerust voor de taak, met als gevolg dat duizenden pgb’s niet werden uitbetaald.

Waarschuwingen

De Kamer debatteert woensdag voor de vijfde keer met verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) over de aanhoudende problemen. Van Rijn is nu op het matje geroepen naar aanleiding van berichten in de media dat hij al in de zomer van 2014 is gewaarschuwdvoor problemen die de kop zouden kunnen opsteken bij invoering van het nieuwe pgb-stelsel. Deze waarschuwingen zou hij genegeerd hebben.

Bron: Skipr

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4282422235 33f7bfd175 politie porsche

Geld over of meer geld binnenharken: Snelwegpolitie keert terug

via https://twitter.com/pmcrell/status/593226542303444992/photo/1

Maffe wereld geworden: iPad houdt vliegtuigen aan de grond