in ,

VVD kaapte stemwijzer met AdWords en worstelt nu met gebroken beloftes

De is door de Reclame Code Commissie (RCC) op de vingers getikt voor een misleidende AdWords-campagne. De liberalen toonden dit voorjaar advertenties op Google bij zoeken op termen als ‘kieskompas'. De meest prominente tekst van deze reclame luidde “Stemwijzer 2015 – Provinciale Staten Verkiezing 2015”. Maar in plaats van een stemwijzer kwam de argeloze zoeker terecht op de homepage van de VVD.

De klacht hierover werd in eerste instantie afgewezen. De voorzitter van de RCC zag er geen kwaad in, omdat uit kleine lettertjes van de AdWord wel duidelijk zou zijn dat het een reclame-uiting van de VVD betreft. De Commissie overrulet echter het oordeel van de voorzitter, het is wel degelijk niet in de haak.

RCC-blunder

Heel streng is de RCC niet, de VVD-reclame was niet misleidend (artikel 8 NRC) maar “schaadt wel het vertrouwen in reclame”, en dat is verboden per artikel 5.

Lees verder via: Webwereld

VVD worstelt met gebroken Griekenlandbelofte

Premier Mark Rutte moet eerst maar eens aantonen dat de deal met Griekenland echt noodzakelijk is, vindt zijn eigen VVD. De fractie in de weigert zich direct achter zijn partijleider te scharen. De liberalen hebben het toch al lastig, omdat Rutte gisteren toegaf dat hij ‘in de kern' een verkiezingsbelofte zal breken.

Ruim 5 uur gingen er gisteren voorbij voordat de VVD, als allerlaatste in de rij, een reactie op de uitkomst van de Griekenland-top wist te formuleren. ,,We hebben nog heel veel vragen,” zei financieel woordvoerder Mark Harbers zuinig, nadat hij met onder anderen fractieleider Halbe Zijlstra – gestoken in vrijetijdshemd en spijkerbroek – de conclusies had bestudeerd.De VVD is er nog bepaald niet van overtuigd dat Griekenland de grotendeels in een nieuw jasje gestoken afspraken dit keer wel zal nakomen. Dat zal morgen bij de stemming in het Griekse parlement moeten blijken. Daarnaast twijfelen de liberalen of het voor de stabiliteit van de euro wel nodig is om Griekenland nog eens 85,5 miljard euro te geven.

Lees verder via: AD.nl

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bedrijfslobby loopt de deur plat bij TTIP-onderhandelaars

Android toestel? Let op: Google Photos blijft zelfs na verwijderen app foto’s uploaden