in ,

VVD== liegen, stelen en bedriegen: Minister van Justitie Van der Steur is in zijn jeugd gepakt voor diefstal

4423270518 df67e92fce onbetrouwbaar1

‘Natuurlijk schaam ik me ervoor: ik wou dat het nooit gebeurd was’, zei de kersverse minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur afgelopen weekend in het AD. Van der Steur bekende als tiener met vriendjes te hebben ingebroken in een school, de Crayenester Basisschool in Heemstede. Hij stal er pennen, stickers en cassettebandjes ter waarde 452 gulden. Hij werd door de politie opgepakt en kreeg in 1985 een aantekening bij de officier van justitie in Haarlem voor het misdrijf ‘diefstal d.m.v. inklimming’. Die aantekening is inmiddels vervallen, maar de diefstal staat nog wel geregistreerd.

Oud-premier Balkenende bekende in 2003 ook wel eens iets te hebben gestolen: een potlood

Volgens de VVD’er maakt het incident hem niet ongeloofwaardig als minister van Veiligheid & Justitie. ‘Juist niet’, zei hij tegen het AD. ‘Ik was nog maar jong, maar het is voor mij een les geweest, een dure les, waardoor ik één ding heel zeker weet: als mensen één keer iets fout doen, moet justitie direct en snel ingrijpen, zodat het bij dat ene blijft, het niet van kwaad tot erger gaat. Daar maakte ik me als Kamerlid al sterk voor, en nu als minister’.

Lees verder via Politalk.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5115654021 46109189b0 vaccin1

Vaccinaties met kwik verboden in Italië omdat ze autisme veroorzaken

3669052503 551067b6e7 rechtspraak

Rechtspraak is ook al geen rechtspraak meer: Sjoemelen troef bij rechtbanktop