in

VVD: ‘Rem op islamisering Europa’, eerste NL lente zonnestraaltje?

wilders 100

Discriminatie, armoede, uitbuiting, werkloosheid en feitelijke rechtenloosheid. Het interesseert onze regering hoegenaamd helemaal niets en het heeft ze nog nooit iets geïnteresseerd. Het enige waar de individuele regeringspolitici tot dusverre werkelijk in geïnteresseerd zijn is in het eigen IK. Ook wel genaamd de Heilige drie-eenheid: IKzelf, WIJzelf en ONSzelf, onder het credo ‘Na ons de Zondvloed’.

De Heilige IKzelf betreft de individuele regeringspoliticus, tot de Heilige WIJzelf en ONSzelf behoren alle aangeslotenen bij de vele politieke netwerken die zich tot ver achter de landsgrenzen uitstrekken. Politieke netwerken van landelijke, provinciale en gemeentelijke politici, diep geworteld binnen het grote internationale bedrijfsleven en de zieligheidindustrie, die elkaar baantjes toespelen zowel bij functioneren als disfunctioneren en die de hoogte van de private financiële vergoedingen met elkaar en voor elkaar vaststellen, en daarbij meest riante wachtgeld en- andere regelingen met elkaar afspreken.

Tot zover expliciet over regeringspolitici gesproken, maar het mag helder zijn dat vrijwel alle politici aan deze duiding van ‘politieke kernwaarden’ zullen voldoen. Evenwel dient ook nadrukkelijk te worden gesteld: niet allemaal!

PimFortuyn-in-stoel (Pim Fortuyn)

Als we denken aan politici als Pim Fortuyn en Geert Wilders, mag ook duidelijk zijn dat zij zich juist wisten -en weten- te profileren door zich heftig af te zetten tegen wat ook wel ‘de politieke elite’ wordt genoemd. Politici die zich laten lijden door wat het hart en het verstand hen ingeeft en daarbij geen blad voor de mond nemen. Ongeacht hoeveel heilige huisjes daarbij omver moeten worden getrapt, ongeacht de (veelal geveinsde) afkeer van de correct politieke netwerken, ongeacht de risico’s voor het eigen goed en  leven.

Maar dit soort politici zijn zeldzaam, uiterst zeldzaam, en verdienen daardoor alleen al ons allergrootst respect. En dit ongeacht of we nu voor of juist tegen de politieke idealen van deze politieke Untouchables zijn…

Maar gisteren werden we dan een beetje plotseling ‘opgeschrikt’ door het bericht dat de VVD nu ook wil dat er een einde komt aan de stroom van asielzoekers naar Europa. Want volgens Tweede Kamerlid Malik Azmani is het nu “niet te voorkomen dat ook terroristen hun weg naar Europa weten te vinden”. Azmani stelde zondag dat hij in principe alleen nog  Europese vluchtelingen asiel wil bieden in Europa. “Door in de regio voldoende veilige opvang te creëren, maken we asielaanvragen in Europa overbodig”.

vvd

En de huidige aanpak noemt de VVD’er zelfs onhoudbaar en een groot risico voor de veiligheid. “De terreur van IS” jaagt mensen in de handen van de smokkelaars. Omdat die daar grof aan verdienen wordt zo bijgedragen aan de financiering van de gewapende strijd tegen het westen”, meent Azmani. Hij vindt dat het gemeenschappelijke Europese asielbeleid terug moet naar de essentie van het vluchtelingenrecht. Daarbij vindt hij bovendien dat de toestroom zorgt voor een “ontwrichting van de samenleving”. “Het draagvlak voor opvang neemt af, het zet onze sociale voorzieningen onder druk en we weten niet wie we binnenhalen: een echte vluchteling, een gelukszoeker of een terrorist”.

En als je dat dan zo aanhoort, zo vlak na de PS-verkiezingen, dan is het niet verwonderlijk dat velen zich afvragen hoe deze nieuwe publieke opstelling van de VVD te moeten duiden? Wij zeggen met nadruk publieke opstelling, VVD breed, omdat VVD- coryfee Frits Bolkestein zich natuurlijk al in 1997 in gelijke bewoordingen uit liet. Zijn gedachtegoed werd echter nimmer omgezet in VVD beleid. Dat blijkt vandaag anders.

Bolkestein-2

(Frits Bolkestein)

Bolkestein haalde regelmatig de pers door min of meer omstreden uitspraken, onder meer over de noodzaak tot het formuleren van nieuwe normen en waarden voor de samenleving, en over het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Daarbij wees hij op de schaduwkanten van de multiculturele samenleving. Een voorbeeld is de uitspraak dat naar zijn mening kinderen van illegalen geen onderwijs zouden mogen volgen in Nederland. In 1997 publiceerde hij het boek Moslim in de polder, over zijn dialogen met vooraanstaande moslims over hun integratie in de Nederlandse samenleving.

Na zijn loopbaan zou hij op dit thema terugkomen in een bijdrage aan het boek ’Het Verval. Joden in stuurloos Nederland’ van Manfred Gerstenfeld. Daarin stelde hij, dat voor ’bewuste’ joden in Nederland geen toekomst was. Hij gaf hen in overweging te emigreren naar Israël wegens het groeiend antisemitisme hier. (Wat dit betreft kunnen we in de realiteit van anno 2015 over Bolkestein als een waarachtige profeet spreken)

Maar kan onze VVD premier Mark Rutte dan nu in het rijtje van Pim Fortuyn en Geert Wilders worden bijgezet? NEE, nog niet b-i-j-n-a! Wellicht had Frits Bolkestein kans gemaakt met een klein beetje meer ambitie, maar de VVD van Mark Rutte?

Alhoewel de ‘ommezwaai’ van de VVD in deze kwestie voor Nederland en Europa een eerste zonnestraaltje kan betekenen omdat nu een ‘politiek correcte netwerk partij’ een feitelijke rem op islamimport voorstaat, mogen we niet vergeten dat het dan wel nog steeds een ‘correct politieke elite netwerkpartij’ betreft.

wilders-100

(PVV Partijleider Geert Wilders ‘feliciteert’ VVD met ‘nieuwe inzichten’)

En deze wetenschap kan ons inziens niet anders betekenen dan dat ‘binnen het elitaire netwerk’, intern, een wind uit een andere richting is gaan waaien. Dat politici, grote multinationals, bankiers, plus anonieme socialisten(!) op Europees niveau, zijn gaan beseffen dat de tot nog toe ingeslagen weg van ‘gratis geld en gratis geluk voor alle wereldbewoners dat we uit de portemonnee van de Europeanen trekken’, een doodlopende weg betreft. Een doodlopende weg die wel eens zou kunnen eindigen aan de poorten van het elitair politieke netwerk.

En dan wordt het natuurlijk wel erg gevaarlijk voor de netwerkers…

Ongeacht het gepiep en gekraak dat ‘het politieke netwerk’ vandaag voor de bühne laat horen.

Lees verder via VVD: ‘Rem op islamisering Europa’, eerste lente zonnestraaltje?.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wolf in schaapskleren

AVAAZ, een wolf in schaapskleren..

5209024084 7438a1cf6f bizar

Nu al kritische reacties benoeming Van der Steur en Dijkhoff