in ,

VVD speelt smerig spel met huurders, huren 2,5% tot 5% verhoogd, bovenop jaarlijkse huurstijging

5251124661 5478fdc0a3 woningnood1

De maximale huren van sociale huurwoningen stijgen in Amsterdam gemiddeld met nog eens 2,5 procent, boven op de jaarlijkse huurstijging die in juli wordt doorgevoerd, dit als gevolg van het moderniseren van het ‘woningwaarderingsstelsel’. Dat blijkt uit voorstellen die VVD-minister Stef Blok (Wonen) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De huren in Rotterdam stijgen ook 2,5 procent extra, die in Den Haag 2,5 tot 5 procent.

Over het algemeen stijgen de huren vanaf 2013 elk jaar tussen de 4,0 en 6,5 procent bovenop de inflatie.

Huurders zijn vogelvrij verklaard

Minister Blok verdedigt zijn verhuurderheffing met het argument het scheefwonen aan te willen pakken. Maar wat hebben inkomens tot 34.085 euro daar mee te maken? Zij zijn geen scheefwoners en moeten toch jaarlijks extra 4 procent bovenop de inflatie betalen. En die scheefwoners? Natuurlijk is het logisch dat mensen die meer huur kunnen betalen niet langer sociale huurwoningen moeten bezetten.

Alleen, wanneer Blok die categorie mensen hun huis uit wil jagen, dan zal hij toch eerst voor betaalbare vervangende woonruimte moeten zorgen. In de vrije sector zijn voor inkomens tot € 45.000 geen betaalbare huurwoningen beschikbaar. Maar nu worden huurders gechanteerd om maar een eigen woning te kopen. Voor veel huurders is dat geen optie omdat ze gewoonweg geen hypotheek van de bank kunnen krijgen, om wat voor reden dan ook.

Lees verder via Citareg.

Foto via Luchtfotografie SiebeSwart.nl Aerial Photography

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1427611983 2cb1d2b538 hobo hifi1

Nachtelijke ‘roof’ door de bank van Hobo Hifi in Kampen lijkt gevolg bankroet

6269330844 b78d593d9b too big to fail1

Dit is vragen om too big to fail: Bankenfonds EU leunt op grootste banken