in ,

VVD verdoezelt NSB-verleden

4423270518 df67e92fce onbetrouwbaar1

De VVD is in de schijnwerpers geraakt door haar wat opmerkelijke handelen rond het verschijnen van een biografie van het in 1980 overleden VVD-kopstuk Haya van Someren-Downer, zo meldt De Volkskrant. De VVD trekt haar handen af van deze biografie, omdat in de biografie de NSB-achtergrond van de familie van deze VVD-politica wordt beschreven.

Het verhaal gaat als volgt: de VVD wilde graag een biografie van Van Someren-Downer, een in de jaren zestig en zeventig populaire VVD-politica. De partij vroeg Alies Pegtel deze klus te klaren; zij had eerder al een biografie over Neelie Kroes geschreven, en zij leek dus een solide keuze. Pegtel kwam er echter achter dat in eerdere publicaties over Van Someren-Downer amper over haar familie werd gesproken. Niettemin speelde haar familie een omstreden politieke rol: haar ouders en haar beide broers waren na de Tweede Wereldoorlog veroordeeld vanwege NSB-lidmaatschap. Pegtel besloot hier dan ook twee hoofdstukken van de biografie aan te wijden.

Tot zover weinig aan de hand. Veel mensen hebben familie die niet van onbesproken gedrag is (vraag maar aan koningin Máxima), en we kunnen mensen niet aanspreken op het gedrag van hun familie. Bij de VVD gingen echter alle alarmbellen af. De VVD trachtte de uitgever van het boek onder druk te zetten de aandacht voor de NSB te verminderen……

Lees verder via de Bron: FOK.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
989ec898385a79587507168f 640 privacy e14207892733131

Het lijkt er op dat Edith Schippers gelogen heeft over patiëntinformatie

FordwithFSAandISILterrrorists vi1

ISIS als ‘Psy-op’ – 10 punten die laten zien dat ISIS nep is