in , ,

VVD: ‘Zwangerschap geen reden om iemand niet te gijzelen’

Meerderheid Tweede Kamer tegen het gevangen zetten van zwangere vrouwen om onbetaalde verkeersboetes, de VVD ziet geen probleem

Gijzeling is een omstreden paardenmiddel om iemand een verkeersboete te laten betalen. Een burger die een verkeersboete niet wil of kan betalen wordt dan vastgezet in de gevangenis. Uit onderzoek van KRONCRV-programma De Monitor blijkt dat ook zwangere vrouwen worden gegijzeld. Een meerderheid van partijen, te weten PvdA, CDA, SP, D66, Groenlinks, Groep-Bontes, 50PLUS, Groep Kuzu/Öztürk en fractie-Klein, willen dat er een uitzondering wordt gemaakt voor deze groep. De VVD ziet echter geen enkel bezwaar om hoogzwangere vrouwen de bak in te smijten om een verkeersboete.

Staatssecretaris Dijkhoff (VVD) van Veiligheid en Justitie vindt zwangerschap geen reden om iemand niet te gijzelen. Tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer benadrukte hij dat er heel wat stappen aan vooraf gaan voordat iemand wordt gegijzeld en dat gevangenissen in principe geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Dijkhof wil daarnaast onderzoeken hoe vaak dergelijke gevallen voorkomen.

Tweede Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA) noemt het gijzelen van hoogzwangere vrouwen ‘natuurlijk idioot’. Zijn collega Kuzu (groep Kuzu/Öztürk) stelt een alternatief voor:

“Wij vinden het buitenproportioneel om dit risico te nemen bij het gijzelen van zwangere vrouwen om een niet-betaalde boete. We moeten de moeder straffen, niet het kind. Wij zouden er daarom dan ook voor zijn om gijzeling uit te stellen tot na de bevalling.”

Politievakbonden ACP en NPB keuren de huidige gang van zaken eveneens af. Voorzitter van de ACP Gerrit van de Kamp:

“Het detineren geeft veel stress en heeft risico’s voor het kind dat er nog niet is. En als het gaat om een openstaande rekening staat het niet in verhouding.”

De Monitor ontdekte dat naast een zwangere vrouw ook een demente man onlangs bijna werd gegijzeld. Een medewerker van een instelling voor psycho-geriatrische zorg kon ternauwernood voorkomen dat zijn patiënt werd afgevoerd naar de gevangenis vanwege een onbetaalde verkeersboete.

SDB commentaar: Het ware gezicht van ons kabinet

Ziehier het ware gezicht van Klaas Dijkhoff cq VVD. Conflicten verharden door juridisering & juridisering is een beproefd Amerikaans geimiteerd middel van – CDA onder J.K. de Jager sinds 2003/5 mbt zijn ‘verrekenings’ wetgeving onder W. Bos op Financien PvdA – en maniakaal grensoverschrijdend uitgevoerd door zowel CDA /PvdA als VVD/PvdA- binnen deze coalitie cq ‘fraude’ & ‘ invorderings’ wetgeving – om de staatskas tot in de miljarden mee te vullen.

Systeemgestuurde geautomatiseerde processen ook wel technocratie genoemd – onder mijnen elk burgerlijk recht op wederhoor waar onder VVD-Teeven de mogelijkheid Hoger Beroep in te dienen al werd afgeserveerd incluis verhoging griffiekosten; dus overheidsdeurwaarders rekeningen van burgers éénzijdig te doen kunnen plunderen. Alles onder consensus van de ‘oppositie’. De WBP versus totalitaire systemen is een lachertje. Normen voor behoorlijkheid, zorgvuldigheid, aansprakelijkheid en een fatsoenlijke burgerlijke bejegening worden verdrongen door percepties van veelvoudige juridische – lees: financiele belangen – inplaats van een moreel en rechtmatig burgerbelang. Bij mensen in een kwetsbare financiele positie – waar er door de plunderingen alleen maar meer van zijn volgens BKR eind juli dit jaar á 780.000 mensen die zijn aangemeld door de technocraten – dienen systeemgestuurde overheids incasso- fabrieken ( CJIB, UWV, gemeenten, Waternet, Vitens maar met name (staats) banken & de semi-overheids DIENSTverleners zoals zorg- verzekeraars) hun incasso-militairen terug te verordonneren door deze krankzinnige wetgeving af te schaffen/aan te passen op de werkelijk- heid: die door VVD ten voeten uit wordt ontkent.

Aan elke armoede gaat plundering vooraf. Deze repressie-coalitie in Nederland veroorzaakt het hoogste particuliere schuldenplafond van landen in Europa – overeenkomend met de trojka-repressie in Spanje, Portugal, Griekenland, Cyprus, Hongarije, Moldavie, Letland en binnenkort Oekraine. Klaas Dijkhoff & VVD/PvdA consortium heeft het inlevingsvermogen van een vlakgom als het de eigen burgers betreft. Wat ik niet begrijp is dat deze burgers, waar een deel van de werklozen ouder dan 38 al niet meer aan het werk komt ( goed gedaan B. Wientjes & H. de Boer) dus ónder de norm beslagvrije voet terecht- komen met hun inkomen waarvan de staatskas dus plundert, hiertegen NIET in verzet komen – op grond van hun bij wet vastgelegde RECHTEN – zodat het nóóit tot wat voor gijzeling dan ook – had en hoeft – hoeven komen. Wees assertief; leer de feiten over je rechten als burger en ga dat recht halen! – hoe overspannen de rechtstaat ook moge lijken. Er bestaan nog rechters die een standpunt innemen vóór burgerrechten en vergeet niet dat deze politiek er dient te zijn voor burgers – alszijnde zogenoemde – volksvertegenwoordigers

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lekker bezig hoor: Staatsschuld in eurozone loopt verder op

eur usd e1445930000300

“Perfect Storm” aanstaande voor EUR/USD