in , ,

VVD’er Dijkhoff graait zich suf: ontvangt naast royaal Kamerlid loon ook nog wachtgeld

4423270518 df67e92fce onbetrouwbaar1

De VVD gaat er altijd prat op dat mensen zuinig moeten omspringen met de overheidsfinanciën. Maar tot in de top van de partij wordt de staatskas gewoon gebruikt om de eigen bankrekening te spekken.

Neem nu zo’n Klaas Dijkhoff, die bovenop zijn ruime uitkering als fractievoorzitter in de Tweede Kamer ook nog wachtgeld ontvangt voor zijn staatssecretarisschap van 2012-2017 en zijn kortstondige ministerschap.

De onlangs overleden Henry Keizer was als VVD-voorzitter exemplarisch voor de gehele partij: een beetje duur doen, terwijl je hele fortuin gewoon afkomstig is van de boel bij elkaar frauderen en grepen doen in iedere kas die je tegenkomt.

Keizer was tot zijn dood het onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek.

Iemand die de dans echter altijd is ontsprongen, is VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Hij krijgt op zijn ruime vergoeding voor zijn werk als Kamerlid ook nog wachtgeld.

Een beetje gek, aangezien Dijkhoff dus een nieuwe baan hééft, en totaal niet hoeft te sappelen in die positie.

Maar ja: de VVD heeft de staatskas ontgrendeld, dus een beetje VVD’er gaat er in zitten graaien dan ook. En Klaas Dijkhoff? Die is méér dan slechts een beetje VVD’er, zo leren we van De Volkskrant vandaag:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
diesel 1571911581

Per 1 januari is daar de ‘Roettax’: 225 euro extra wegenbelasting voor oudere diesels

EU 1542801888

Europees Parlement wil klimaatnoodtoestand (of toch -crisis?) voor allerlei maatregelen