in

‘Waanzinnig protest’ lijkt werkelijkheid te worden voor Nederland: Break the System kondigt actie aan

Het massaal op Facebook gedeelde bericht, waarin werd opgeroepen tot een waanzinnig protest, lijkt succes te gaan hebben. Op zaterdag 18 oktober moet een demonstratie werkelijkheid gaan worden in heel , onder de naam Break the System.

Het veelgelezen en massaal gedeelde bericht over de grootscheepse onvrede in Nederland lijkt een heftig staartje te gaan krijgen. Een kwade oproep van Facebooker Edwin Musquetier, waarin hij spreekt van ‘een groot protest', is sinds vorige maand al meer dan 65.000 keer gedeeld.
De lieden op de Facebookpagina van Regeringswaanzin – ‘Genadeloos confronterend, met een vleugje humor' – hebben inmiddels het heft in eigen handen genomen en zijn bezig met de organisatie van een, inderdaad, waanzinnig protest, met de werktitel Break the System.
40.000 keer ondertekend
De pagina zette een petitie online, waarin de roep klinkt om terug te gaan naar de oude vorm van het ziekenfonds. Deze petitie behaalde onlangs 40.000 handtekeningen. Gisteren pleitte de Consumentenbond nog voor een flinke verlaging van de zorgpremie. De vier grootste verzekeraars, Achmea, CZ, Menzis en VGZ, zouden een kleine tien miljard euro in kas hebben. Die geldpot is daarmee 5,8 miljard euro groter dan wettelijk wordt geëist. Tevens maakten de maatschappijen vorig jaar bijna 17 procent meer winst dan het jaar daarvoor.
Door het hele land
Op reeds vijftien plekken in Nederland wordt ten strijde getrokken tegen ‘het systeem', zoals in Nijmegen (‘Gelderland in Opstand‘), Rotterdam (‘Zuid-Holland in Opstand‘), Eindhoven (‘Ik doe GEEN aangifte tegen Wilders‘), Leeuwarden (‘Wy wolle dy foar Fryslân‘) en Breda (‘Brabant in Opstand‘). Op de kaart is precies te zien in welke plaatsen er wordt meegedaan aan de demonstratie.
Break the System
“We gaan even onze eigen ‘volksrede' uitspreken op 18 oktober… Midden op de Dam!” kondigt de groep aan. “De derde zaterdag van oktober, dag van de Volksrede! Op 18 oktober zal Break the System het volk op de troon vertegenwoordigen en kenbaar maken dat ze het niet eens is met het huidige kabinetsbeleid!”

Lees verder via Nieuws.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wettelijke compensatieregeling bij bankstoring nu echt noodzakelijk

via trouw.nl

Wijkt u af? Dat bepaalt de camera!