in , , ,

Waar zijn we toch mee bezig: Jarenlang gezochte terrorist zat gewoon in België

qimono / Pixabay

Bilel Tebini, een Tunesiër die al enkele jaren gezocht werd voor terrorisme, blijkt maandenlang gewoon in België te hebben gewoond. Samen met enkele vrienden reisde Tebini ruim 4 jaar geleden af naar Italië, waar ze een jihadistencel van terreurgroep Islamitische Staat leidden.

Toen ze tegen de lamp liepen, kwam Tebini naar België.

Enkele jaren geleden trokken Bilel Tebini (30), Nafaa Afli (28), Bilel Mejri (27) en Marwen Ben Saad (32) naar Italië. Ze deden zich voor als studenten en kregen een studentenvisum om een talenstudie te volgen aan de universiteit van Turijn. Maar lessen hebben het viertal echter nooit bijgewoond.

In plaats van te studeren hielden ze zich bezig met allerlei criminele activiteiten, waaronder het dealen van drugs.

De zogenaamde studiemigranten vervalsten documenten om te bewijzen dat ze nog studeerden en dat ze door hun examens raakten. In de herfst van 2015 liepen ze uiteindelijk toch tegen de lamp. Uit het onderzoek van de Italiaanse politie bleek al snel dat de criminele activiteiten van de heren veel verder gingen dan drugsdealen.

Zo zouden ze nauw in contact hebben gestaan met leden van terreurgroep Islamitische Staat en een Italiaanse jihadcel hebben geleid.

Toen de mannen tegen de lamp liepen, waren twee leden al vertrokken naar Syrië om er te gaan strijden met IS. Zij zouden daar enkele maanden later zijn gesneuveld. De andere leden van de Italiaanse terreurcel werden opgespoord en gearresteerd, met uitzondering van Bilel Tebini.

Hij vluchtte naar Frankrijk, maar koos ervoor om naar België te trekken wanneer zijn naam voor het eerst verscheen in de Italiaanse pers.

Lees ook eens verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Golden Globe 2019 en het griepprik ritueel, een scene uit Idiocracy 2?

Ons openbaar vervoer is 35 procent duurder dan het gemiddelde en daarmee ook de duurste van heel Europa