in , , ,

Waarom de cijfers over de koopkracht totaal niet kloppen (en je er gewoon waarschijnlijk op achteruit gaat)

geralt / Pixabay

Rutger van den Noort ging recentelijk op bezoek bij het Nibud om de berekeningen over de te controleren. Begin dit jaar kwam de stichting met haar jaarlijkse doorrekening van de koopkracht. Ondanks prijsstijgingen toch meer koopkracht in 2019, klonk het.

De media namen het bericht klakkeloos over. Van den Noort kwam na zijn bezoek tot de conclusie dat half er in 2019 juist op achteruit gaat.

Bij lange na niet

Volgens minister Koolmees is er geen reden tot en gaat 96 procent van de huishoudens erop vooruit. Hij baseerde zich daarbij op de loon- en inflatieontwikkeling. Geschat werd dat de lonen met 2,9 procent zouden stijgen, maar het gaat bij lange na niet snel genoeg, aldus Van den Noort.

In het eerste kwartaal bedroeg de stijging namelijk slechts 2,2 procent. Bovendien hebben we inmiddels te maken met een dalende trend. De lonen zouden dus de komende kwartalen enorm moeten gaan stijgen, iets wat volgens Van Noort onwaarschijnlijk is.

Daarnaast stijgt de harder dan het Nibud had voorspeld.

De stichting ging uit van een inflatie van 2,4 procent over het hele jaar. Dat terwijl de inflatie over februari al op 2,6 procent uitkwam. In maart is de inflatie verder toegenomen, tot 2,8 procent.

Resumerend: lonen blijven achter en de inflatie stijgt harder.

“Kabinet houdt de burgers daarmee arm,” stelt Van den Noort vast.

[OpinieZ]

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl

Vergeet niet dat de gemeentelijke belastingen ook als een omhoog schiet.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dronken Juncker zet bijna Rwandese presidentsvrouw in vlammen met brandende toorts

16 jaar na Irak is de VS een natie geworden van passieve neocons