Waarom heeft Nederland de duurste benzine van Europa?

Wie met de auto een rondrit door een Europees land wil maken, doet er verstandig aan om in Rusland te gaan toeren. Een liter euro 95 kost daar 58 cent en diesel is nog eens 2 cent goedkoper. Nederland kent het hoogste tarief voor de benzine, met een adviesprijs van 1,72 voor euro 95 en zelfs 1,79 voor euro 98.

De dieselprijs van 1,30 per liter is ook nog relatief duur, maar daarin zijn Groot-Brittanië, Denemarken, Italië, Ierland,, Noorwegen, Zweden en Zwitserland toch nog net eventjes duurder.

De ANWB heeft de brandstofprijzen van 39 populaire Europese vakantiebestemmingen op een rijtje gezet en daaruit blijkt dat Nederland het hoogste benzinetarief kent. Opvallend is dat de landen om ons heen, België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk allemaal niet boven de 1,50 voor een liter loodvrij uitkomen en er in Nederland dus boven de 1,70 betaald moet worden.

Overigens gaat het dus om adviesprijzen. Er zijn ook benzinestations die minder vragen per liter.

Wie echt voor een prikkie auto wil rijden, moet verhuizen naar Saoedie-Arabië. Daar kost een liter benzine 10 cent. Ook in Libië, Koeweit en Algerije krijg je voor onder de 20 cent een liter benzine. In Amerika kost de brandstof 60 cent.

Lees verder via de Bron: Stop de bankiers

Opbouw-gemiddelde-benzineprijs-juli-2015-166-euro-per-liter-15-08-07

60 cent. Dat kost een liter benzine als de Staat zichzelf niet zo ongegeneerd probeerde te verrijken met het goedje. 64% van de prijs van een liter benzine gaat rechtstreeks naar de staatskas.

De prijs van benzine daalt minder hard dan de prijs van ruwe olie vanwege het vaste bedrag aan accijns en de zwakke euro.
Kwoot CBS:

“Hoe zit dat precies? In juli 2015 bestond de prijs van een liter Euro95 voor 63,9 procent uit belasting. Accijns vormt veruit het grootste deel van de belasting. Daarnaast is er een kleinere voorraadheffing. Deze belastingen zijn een vast bedrag per liter waardoor de benzineprijs minder mee kan bewegen met de ontwikkeling van de olieprijs. Over de literprijs inclusief accijns en voorraadheffing wordt vervolgens nog btw geheven.”

Gevolg: zie grafiek hierboven.

Lees verder via de Bron: GeenStijl

Alles wordt gelijk getrokken in de EU zoals pensioenen, uitkeringen, regel gevingen, etc etc.
Het wordt ook eens tijd om naar dit soort lokale misstanden te gaan kijken! Dit is gewoon belasting over belasting heffen. Dubbelop dus.

 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. K18 schreef:

  In Rusland toeren ? ,,,,,, Die Putin is niet te vertrouwen, hij is trouwens niet de enige op deze fuckin planet.

  • Anna Lyse schreef:

   Pardon? Putin niet te vertrouwen? Blijkbaar nooit op internet gelezen wat er in werkelijkheid aan de hand is in de wereld. Nooit naar een presentatie van Putin gekeken en die even met gladaal Rutte vergeleken? Nooit gehoord dat 9/11 door de VS zelf is opgezet. Dus niets Irak. Ooit gehoord dat VS onafgebroken in oorlog is sinds WOII met oorlog in Chili, Venezuela, Vietnam, Irak, Afganistan, Libie, Syirie, Oerak. Nooit gehoord van CIA, NSA, FEMA kampen? Om maar niet te spreken van cde criminele FED.
   Ik ga liever in Rusland rondrijden dan in de VS. Dat is anders geweest misschien maar ten tijde van Putin is enorm veel in Rusland veranderd ten goede. De grote agressor op dit moment is echt de VS (of althans de criminele leiders in dat land).

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: