in ,

Waarom heeft Nederland de duurste benzine van Europa?

Wie met de auto een rondrit door een Europees land wil maken, doet er verstandig aan om in Rusland te gaan toeren. Een liter 95 kost daar 58 cent en diesel is nog eens 2 cent goedkoper. Nederland kent het hoogste tarief voor de benzine, met een adviesprijs van 1,72 voor euro 95 en zelfs 1,79 voor euro 98.

De dieselprijs van 1,30 per liter is ook nog relatief duur, maar daarin zijn Groot-Brittanië, , , ,, Noorwegen, en toch nog net eventjes duurder.

De ANWB heeft de brandstofprijzen van 39 populaire Europese vakantiebestemmingen op een rijtje gezet en daaruit blijkt dat Nederland het hoogste benzinetarief kent. Opvallend is dat de landen om ons heen, België, , Luxemburg en Frankrijk allemaal niet boven de 1,50 voor een liter loodvrij uitkomen en er in Nederland dus boven de 1,70 betaald moet worden.

Overigens gaat het dus om adviesprijzen. Er zijn ook benzinestations die minder vragen per liter.

Wie echt voor een prikkie auto wil rijden, moet verhuizen naar Saoedie-Arabië. Daar kost een liter benzine 10 cent. Ook in Libië, en Algerije krijg je voor onder de 20 cent een liter benzine. In Amerika kost de brandstof 60 cent.

Lees verder via de Bron: Stop de bankiers

Opbouw-gemiddelde-benzineprijs-juli-2015-166-euro-per-liter-15-08-07

60 cent. Dat kost een liter benzine als de Staat zichzelf niet zo ongegeneerd probeerde te verrijken met het goedje. 64% van de prijs van een liter benzine gaat rechtstreeks naar de staatskas.

De prijs van benzine daalt minder hard dan de prijs van ruwe olie vanwege het vaste bedrag aan accijns en de zwakke euro.
Kwoot CBS:

“Hoe zit dat precies? In juli 2015 bestond de prijs van een liter Euro95 voor 63,9 procent uit belasting. Accijns vormt veruit het grootste deel van de belasting. Daarnaast is er een kleinere voorraadheffing. Deze belastingen zijn een vast bedrag per liter waardoor de benzineprijs minder mee kan bewegen met de ontwikkeling van de olieprijs. Over de literprijs inclusief accijns en voorraadheffing wordt vervolgens nog btw geheven.”

Gevolg: zie grafiek hierboven.

Lees verder via de Bron: GeenStijl

Alles wordt gelijk getrokken in de EU zoals pensioenen, uitkeringen, regel gevingen, etc etc.
Het wordt ook eens tijd om naar dit soort lokale misstanden te gaan kijken! Dit is gewoon belasting over belasting heffen. Dubbelop dus.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
via https://twitter.com/RT_com/status/635712150183522304/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Black Monday: Bloedbad op beurzen, AEX op weg naar grootste verlies sinds 2008

Niets verkeerd gedaan maar toch door CJIB gegijzeld en kind naar Jeugdzorg