in ,

Waarom wil de Westerse elite toch zo graag oorlog met Rusland?

Een snelcursus waarom er eigenlijk oorlog is in de wereld en wie er baat bij hebben.

Waarom is er oorlog?

Oorlog voeren is verworden tot een doel op zichzelf omdat er met het voeren van oorlog grof geld te verdienen is voor een kleine elite.  Via oorlog is het mogelijk om geld naar een kleine elite te pompen ten koste van de welvaart van de middenklasse en de levens van de onderklasse. Deze elite die via oorlog geld weet te verdienen heeft baat bij continu conflict in de wereld.

 

Oorlog is enorm winstgevend voor een kleine elite. Het is winstgevend voor deze elite op twee vlakken. Als eerste steken landen zich in tijden van oorlog gemakkelijker dieper in de schulden. Over die extra schulden, die door het private bankenkartel uit het niets kunnen worden geschapen, dient vervolgens rente te worden betaald aan dat bankenkartel. De partijen die de rente over deze toegenomen staatsschulden opstrijken, verdienen zo flink aan oorlog.

Het andere vlak waarop grote winsten kunnen worden behaald via oorlog, zijn de partijen/bedrijven die oorlogsmateriaal en diensten verkopen. Zij draaien flinke omzetten bij conflicten. Deze groep mensen verdient aan oorlogen via directe verkoop of bijvoorbeeld via het bezit van aandelen in de bedrijven die goede zaken doen in oorlogen. Wereldvrede en samenwerking tussen alle partijen op de aarde is dodelijk voor elke wapenleverancier.

Kortom, hoe meer landen zich dieper in de schulden steken en hoe meer landen oorlogsmateriaal en diensten inkopen, hoe winstgevender  het is voor deze elite.

De middenklasse betaald voor een oorlog. Dit doen ze via de belastingen op twee verschillende manieren.

De eerste is de meest duidelijke en is het geld wat een overheid spendeert aan het budget voor defensie. Dit budget wordt jaarlijks vastgesteld en deze kostenpost is dan ook zeer openbaar en inzichtelijk.

De tweede manier is ook via de belastingen maar is veel meer verborgen omdat deze belasting gaat naar het aflossen van de opgelopen staatsschulden die zijn aangegaan ten tijde van de oorlog. Daarnaast is een staatsschuld een post waar elk jaar opnieuw rente over moet worden betaald en zo kan het zijn dat een land dat eenmalig extra schulden aangaat wel 40 jaar lang elk jaar weer daar de rente over moet betalen.

 

Kort samengevat, de winsten van oorlogen worden opgestreken door een kleine elite. Deze winsten worden geprivatiseerd.

De kosten van oorlogen worden via staten gefinancierd, waarmee de kosten door alle mensen die belasting betalen in een land worden betaald. De kosten worden zo gesocialiseerd.

En tot slot mag de onderklasse letterlijk “het kanonnenvoer” leveren voor de oorlogen. Deze groep heeft vaak geen werk of zeer slecht betaald werk en het leger kan dan financieel een interessante optie zijn. Uiteraard is het gevaar van bij het leger gaan dat mensen het letterlijk met hun leven bekopen. En niet minder erg dat ze anderen moeten doden.

Zo is er dus een kleine elite die flink geld verdient aan oorlogen, is er de middenklasse die oorlogen voornamelijk (ongevraagd maar via belastingen van overheden) financiert en is het de onderklasse die het gevaarlijke en vuile werk van de oorlogen mag doen met risico voor eigen leven en psychische gesteldheid.

En wat nu als we op zouden houden met oorlog voeren en dat geld zouden besteden aan armoede bestrijding?

Dan zouden we na 29 dagen reeds genoeg geld hebben om wereldwijd de armoede op te lossen. Dan kunnen we bijvoorbeeld wereldwijd met zijn allen massaal de woestijnen gaan vergroenen waarmee we de verwoestijning, de toenemende honger en het klimaatprobleem alledrie tegelijkertijd oplossen.

Als mensen dit mechanisme begrijpen is het voor hun duidelijker waarom er continue oorlog is. Deze elite maakt winst zolang er maar gevochten wordt tussen partijen. Zolang er conflict is verdienen zij geld. Deze groep heeft baat bij voortdurende oorlog en heeft geen baat bij vrede. Deze elite weet tot nu toe helaas nog vaak de grote massa succesvol te manipuleren, onder andere door het gebruik van Valse Vlag aanslagen, en zo de middenklasse en onderklasse mee te krijgen in oorlogen waar zij financieel van profiteren.

 

Op het moment dat de midden en onderklasse ophouden zich voor de gek te laten houden via de verdeel en heers spelletjes van deze elite komt er wellicht een einde in zicht aan de continue oorlogen op onze planeet aarde.

De volledige brief staat hier

Lees verder via: Achter de Samenleving


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

ja waarom wil het vrije westen … zg. oorlog met de russische federatie … ik heb pas een paar hele goeje russen gesproken … en dat was intressant ….. maar de eind konklusie was dat .. de wapenlobby er wel erg debet aan is … voeg daarbij mr. putin – en korruptie … en hup daar heb je een oorlog … erg ouderwets in mijn ogen .. en ik wacht dan ook op het moment dat als de soldaten een opdracht krijgen om te gaan schieten … dat ze dan zullen zeggen … nou nee dat doen we NIET …!!!

Wilcop
Antwoord aan  Theo Zantman
3 jaren geleden

Dat zal nooit gebeuren: Heb je die idioten onder de drugs, op hun computer al met die drowns bezig gezien. Bombarderen juist de bussen met kleine kinderen plat. Het dodental tussen burgers en soldaten in een oorlog; bedraagt momenteel 3200 burgers op een soldaat. het is gewoon het opruimen van het te veel aan mensen…

Edward
5 jaren geleden

Omdat de “kern”van die kleine groep denkt dat dit de opdracht van hun God is. Die kleine groep is in handen van een criminele God- geheten De “Demiurg”. De “Demiurg” geeft de wereld herschapen, dit is mislukt. En van die mislukking heeft deze Slechte God mensen de schuld grgeven

Koos
5 jaren geleden

Waarom !! voor eigen gewin.
Er lopen nog teveel inhalige kanker ratten rond.
WOII heeft er een paar over gelaten.

Edward
5 jaren geleden

Nobelprijswinnaar voor de Vrede, President Obama, plant een grootschalige militaire opbouw in Oost- en Centraal-Europa. Hij wil het militaire investeringsbudget voor de regio in 2017 verviervoudigen om er zware wapens, gepantserde voertuigen en ander militair materieel als ‘afschrikking voor verdere Russische agressie in de regio’ te kunnen ontplooien.

Er is een bedrag van 3,4 miljard dollar mee gemoeid

https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/351406/Wales_Summit_Declaration.pdf

.
5 jaren geleden

.
Wie is in Europa nu de agressor ??

Ben
5 jaren geleden

.
.
Waarom !! Alleen om Economische reden.
Schoon Water – Energie [olie + Gas] en Voedsel;[landbouwgrond]

.Simon
5 jaren geleden

.
De VS probeert alles en iedereen voor hun karretje te spannen. Wordt het niet om de US burgers ook uit Europa te schoppen. De Oorlog in het MO is ingezet door Amerika.

.henk
4 jaren geleden

De Eite wil oorlog – heeft schijt aan mensenlevens.
De Elite wil het geld en economisch stelsel resetten via oorlog
.
En de USA geeft leiding aan deze oorlog [WOIII].- de zionist heeft zn zin.

Fr
4 jaren geleden

Gorbatsjov had toen gelijk. Hij heeft in 1993 een herenakkoord met de Navo onderhandeld: “de voormalige Oostblok-landen worden neutrale “bufferstaten” tussen West-Europa en Rusland”. De Navo heeft dat akkoord niet nageleefd en de Oostbloklanden één voor één ingelijfd. Rusland heeft het akkoord altijd gerespecteerd, op één keer na: toen de Oekraïense oligarch Poroshenko dreigde om de Russische marinebasis op de Krim (én de Russische duikboten!) in beslag te nemen.

sme
4 jaren geleden

Amerika moet dadelijk zijn eigen burgers bevrijden. Die worden dadel,ijk gegijzeld. Ook een reden om nog meer landen binnen te vallen.
“Der Totale krieg”. Alleen 74 jaar later

DEMIURG
4 jaren geleden

De vijanden van het westen heeft zijn oorsprong in het Westen,- Het Westen wat met zichzelf overhoop ligt zijn in het Westen terug te vinden.Het is een optelsom van tegenstellingen die voor de aanhoudende wrijving zorgen: de goddeloze stad versus het rechtschapen platteland; heroïsme tegenover handel; materie tegenover geest; de geïndustrialiseerde maatschappij tegenover een organische samenleving van
‘Blut und Boden’.

jos
Antwoord aan  DEMIURG
4 jaren geleden

Het gaat om winst op oorlogs-tuig.
Oorlog is volhens een Joods Markt econoom een verdienmodel
Gaat echt niet om een miljoen of 8 doden

Dijselbloem staat achter graaiende bankiers

Leugens: Top ABN Amro geeft deeltje salaris weg