in ,

Waarschuwing voor te hoge schulden bij Nederlandse huishoudens

Kredietbeoordelaar Moody’s waarschuwt voor de hoge schuldenniveau’s bij huishoudens in . De vele uitstaande hypotheken en andere leningen kunnen immers betalingsproblemen in de hand werken als de weer gaat oplopen.

Andere belangrijke uitdagingen vormen de economische gevolgen van het verder dichtdraaien van de gaskraan in Groningen en langetermijnkosten in verband met de vergrijzende bevolking. Moody’s heeft zijn kredietbeoordeling voor Nederland evenwel niet aangepast. Nederland blijft daardoor met zijn AAA-status en stabiele verwachting op het hoogste niveau.

Toch

Het ratingbureau verwacht dat de Nederlandse dit jaar met 3 procent groeit en volgend jaar met 2,5 procent. Op de korte termijn kunnen zaken als de brexit en het toenemende protectionisme in de wereld nog wel roet in het eten gooien.

Moody’s is overigens niet de eerste die wijst op de hoge schulden van Nederlandse huishoudens. Het Internationaal Monetair Fonds () en De Nederlandsche Bank () hebben dit ook al meerdere keren aan de kaak gesteld.

Lees ook eens verder bij de bron: huizenmarkt-zeepbel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

DENK voert via WhatsApp keiharde islamistische campagne

Al was het sociaal Europa nog zo snel, het asociale achterhaalt haar wel