in , ,

Wachten en sparen voor een tweedehands Tesla? Vergeet het maar, ze gaan massaal naar het buitenland

Free-Photos / Pixabay

Duurdere elektrische auto’s verdwijnen na vijf jaar steevast naar het buitenland. De cijfers van VWE Automotive, zakelijke dienstverlener voor de autobranche, laten bijvoorbeeld zien dat het afgelopen jaar meer dan 750 ’s de grens over gingen.

Dat was ongeveer de helft van de ruim 1.500 elektrische occasions die werden geëxporteerd.

Gerhard Heijink van de VWE heeft wel een verklaring voor deze trend: “De Tesla is echt een zakelijke auto die vaak in de lease wordt gebruikt. Het bijtellingsvoordeel geldt in alleen in de eerste vijf jaar. Zodra een auto ouder wordt, is dat voordeel in Nederland weg.”

Leaseplan, de grootste leasemaatschappij van Nederland, herkent dat beeld.

Die ‘tweede ronde’-lease van bijvoorbeeld twee jaar oude Tesla’s is populair, meldt Leaseplan. Leaserijders hebben dan geen wachttijd, profiteren soms nog van de oude bijtellingsregels en hebben een korte resterende looptijd. Maar is de auto eenmaal ouder dan vijf jaar, dan houdt het doorgaans op.

Stel, je hebt een vijf jaar oude Tesla als lease-auto. Dan krijg je te maken met de volgende regeling: na afloop van de leaseperiode van 60 maanden betaal je bij een elektrische auto van vóór januari 2014 zeven procent bijtelling tot 50.000 cataloguswaarde. Over de cataloguswaarde boven de 50.000 euro moet je 25 procent bijtelling betalen.

Lees verder bij de bron: businessinsider.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Groenste kabinet ooit faalt compleet om klimaatdoelen te halen

Salvini riskeert cel voor ‘kidnapping’ na stoppen smokkelschip met migranten