in ,

Walgelijk, moet dit niet stoppen? Verdachten van verkrachting gaan vaak vrijuit

Alexas_Fotos / Pixabay

Verdachten van verkrachting worden zelden vervolgd of tot hoge straffen veroordeeld. De meeste meldingen stranden al bij de .

Daarnaast seponeert justitie ruim de helft van de aangiftes, en kregen daders de laatste jaren nooit de maximum celstraf opgelegd.

Deze krant vroeg bij politie, justitie en rechtbanken cijfers op over zedenmisdrijven in de afgelopen drie jaar. Daaruit blijkt dat in 2019 (tot oktober) slechts 37 procent van de onderzochte verkrachtingsmeldingen bij de politie ook tot een aangifte leidde.

Dat is iets minder dan in de jaren daarvoor.

Volgens de politie kan dat zijn omdat een verhaal niet klopt, een strafbaar feit ontbreekt of moeilijk aantoonbaar is, of omdat een slachtoffer afziet van aangifte.

Van de aangiften die in diezelfde periode vorig jaar wel naar het Openbaar Ministerie gingen, is 58 procent geseponeerd. ,,In zedenzaken is bewijs regelmatig lastig’’, verklaart een woordvoerster.

De rechtbanken behandelden vorig jaar (tot oktober) 172 verkrachtingszaken. In 102 zaken werd een verdachte veroordeeld voor verkrachting.

Sinds 2017 heeft een rechter nooit de maximum celstraf van 12 jaar opgelegd. De hoogste straf was 6 jaar, de laagste 21 dagen. Gemiddeld moest een verkrachter 1 jaar en 5 maanden de cel in.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Nederland is een crimineel walhalla geworden en de vrouwen worden gewoon voor de leeuwen gegooid. Het wordt tijd dat dit stopt.

Lady
1 jaar geleden

Breek me de bek niet open…..????

Wereld stapt in de val opgezet door satanisten
1 jaar geleden

De hele wereld is krankzinnig geworden. Als je wilt uitleggen wat er dan aan de hand is weet je gewoon niet waar je beginnen moet. Het gaat niet alleen om verkrachtingen. Dat is maar een heel klein onderwerp ….
De overheid is volledig van het pad, de EU is een criminele niet democratische organisatie, het monetaire systeem klopt van geen kanten, de banken zijn volledig corrupt, de pharma industrie gaat alleen over geld, het militaire apparaat is compleet gewetenloos …. De lijst is eindeloos …
En de mensen hebben geen idee wat er aan de hand is. Druk bezig als ze zijn met hun werk en ’s avonds hangend voor de buis met 100 % bagger.
Bekijk deze onderstaande link eens :

https://beforeitsnews.com/prophecy/2020/02/illuminati-making-their-final-move-everyone-needs-to-prepare-for-this-the-rise-of-the-beast-2509961.html

Vissers worden uitgekocht: Noordzee volgebouwd met windmolens

HPV-vaccin: het effect is op z’n zachts gezegd ‘DUBIEUS’..