in ,

Wankelende Deutsche Bank wil miljarden in bad bank voor “luchtbezittingen”

Amber_Avalona / Pixabay

gaat een zogeheten ‘bad bank' opzetten voor wel 50 miljard euro aan bezittingen die als erg risicovol worden beschouwd. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen met kennis van de zaak.

Het plan maakt naar verluidt onderdeel uit van een omvangrijke reorganisatie die topman Christian Sewing van Deutsche Bank voor ogen heeft. Onder de bad bank zouden vooral langlopende derivaten komen te vallen, waardoor die niet meer tot de kernbezittingen behoren.

Ook zou Sewing de activiteiten op het gebied van handel in aandelen en rentegerelateerde producten buiten continentaal drastisch willen inkrimpen of zelfs helemaal schrappen, aldus meerdere ingewijden.

Sewing kondigt de ingreep mogelijk aan bij de halfjaarcijfers van Deutsche Bank eind juli. De grootste bank van verkeert al langer in zwaar weer, met onder meer een gedaalde beurskoers, hoge boetes voor misstanden uit het verleden en grote ingrepen bij het personeelsbestand.

Lees verder bij de bron: RD.nl

Kortom handel in lucht.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederlandse burgers zijn in 5 jaar tijd 126 miljoen kwijt aan alleen al gemeentelijk wachtgeld

Politie investeert €400.000 in compleet nutteloze app