in , ,

Wapenspoor jihad-terroristen van Charlie Hebdo en Joodse supermarkt aanslagen loopt ook naar Nederland

PublicDomainPictures / Pixabay

Twee Belgen zijn onder de veertien verdachten die zich binnenkort voor de Parijse moeten verantwoorden wegens medeplichtigheid bij de terreuraanslagen op het satirische Franse blad Charlie Hebdo en op de Joodse Hyper Cacher, beide in januari 2015.

De terroristen die deze pleegden – de gebroeders Said en Chérif Kouachi en Amédy Coulibaly – werden destijds doodgeschoten in een vuurgevecht met de Franse .

Bij de aanslagen in en bij Parijs, op Charlie Hebdo en op de Joodse supermarkt, werden zogeheten gedemilitariseerde wapens gebruikt die legaal waren gekocht in het Oostblok. De Waalse wapenhandelaars hadden ze echter weer gebruiksklaar gemaakt.

Eén spoor loopt ook naar . Want eerder dit jaar arresteerde de politie in  een 32-jarige Fransman. Hij wordt ervan verdacht wapens te hebben geleverd aan Reda Kriket.

De Standaard: ‘Maar als we Osama Krayem, een van de overlevende terroristen van de aanslagen in Brussel mogen geloven, komen die ook uit Nederland. Toen de Belgische politie hem daags na de aanslagen arresteerde, vertelde Krayem hoe de wapens in Nederland gekocht werden door Ibrahim El Bakraoui, een van de terroristen die zichzelf opbliezen in Zaventem.’

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe hypersonische zweefvliegtuig van Rusland vliegt met een snelheid van maar liefst 30.000 km/u, raketschilden zijn nutteloos geworden

Vader van de terrorist uit Straatsburg beurt elke maand €5400,- leefgeld