in , ,

War on cash: Italië pakt contant betalen aan in strijd tegen zwart geld

In is veel discussie over het besluit een bovengrens te stellen aan betalingen met contant – in 2022 zou die op 1.000 euro moeten komen. De opzet is meer betalingen traceerbaar te maken.

Nu wordt de betaalpas er in vergelijking met andere landen nog relatief weinig gebruikt. Maar winkeliers en ondernemers die geen pinapparaat hebben voor hun klanten, riskeren voortaan een boete.

Bonnetjesloterij

Nu al is iedereen die iets koopt, ook een ‘dienst’ bij bijvoorbeeld de tandarts, strafbaar als hij of zij daarna geen bonnetje kan laten zien. Toch wordt in de praktijk nog veel zwart betaald, ook omdat je dan soms korting krijgt.

Het is de bedoeling dat er een soort loterij komt op basis van kassabonnetjes, om mensen te stimuleren een bonnetje te vragen. Trekking eens per maand, 50.000 euro voor het winnende bonnetje.

Wie met zijn betaalpas heeft betaald en daarmee betalingen beter traceerbaar maakt, heeft twee keer zoveel kans. Ook , en Malta hebben geëxperimenteerd met zo’n bonnetjesloterij.

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Weer de burger aanpakken. Maar dat er vanuit het oosten gestolen grondstoffen verhandeld worden via complexe constructies praat niemand over…….? Is ook witwassen en gaat over miljarden. Praten we nog niet over alle doden die daarbij gemoeid zijn….. Vraag “koning” Alexander maar eens hoe dat zit…… ????????????

1 jaar geleden

Grip op het zwarte geld.. Grip op uw leven… Grip op cashflow..

Lekker bank run onmogelijk maken..

Alles voor het pluche

Monomaan politiegedrag – schieten op “gekken”

Huidige PFAS-meting onbetrouwbaar en onnauwkeurig