in , ,

War on cash: Italië pakt contant betalen aan in strijd tegen zwart geld

In is veel discussie over het besluit een bovengrens te stellen aan betalingen met contant – in 2022 zou die op 1.000 moeten komen. De opzet is meer betalingen traceerbaar te maken.

Nu wordt de betaalpas er in vergelijking met andere landen nog relatief weinig gebruikt. Maar winkeliers en ondernemers die geen pinapparaat hebben voor hun klanten, riskeren voortaan een boete.

Bonnetjesloterij

Nu al is iedereen die iets koopt, ook een ‘dienst’ bij bijvoorbeeld de tandarts, strafbaar als hij of zij daarna geen bonnetje kan laten zien. Toch wordt in de praktijk nog veel zwart betaald, ook omdat je dan soms korting krijgt.

Het is de bedoeling dat er een soort loterij komt op basis van kassabonnetjes, om mensen te stimuleren een bonnetje te vragen. Trekking eens per maand, 50.000 euro voor het winnende bonnetje.

Wie met zijn betaalpas heeft betaald en daarmee betalingen beter traceerbaar maakt, heeft twee keer zoveel kans. Ook , en hebben geëxperimenteerd met zo’n bonnetjesloterij.

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Monomaan politiegedrag – schieten op “gekken”

Huidige PFAS-meting onbetrouwbaar en onnauwkeurig