in , , , ,

War on Cash: Wie in Zweden met cash betaalt is verdacht

‘Door hun uitzonderlijke – lees extravagante – politiek van maatregelen om deze nooit geziene crisis te bestrijden gaan de centrale banken veel verder dan op het eerste zicht lijkt,’ schrijft Jean-Marc Vittori in een opiniestuk in de Franse zakenkrant Les Echos.

‘De banken dreigen het vertrouwen in geld te vernietigen. De waarde van de allereerste munten – die duizenden jaren geleden al opdoken – zat in de materie zelf: goud, koper, maar voornamelijk zilver.  Men sloeg munten om hun waarde te garanderen en hun gewicht bleef onaangetast. Vele munten moeten hun naam trouwens aan een gewichtseenheid, zoals de mark of het pond.

[…] De beweging om fysiek geld in te ruilen voor digitaal geld is dan ook ingezet. De Europese Centrale Bank heeft dit nogmaals gedemonstreerd door de opheffing van het biljet van 500 euro aan te kondigen, het grootste biljet in circulatie in de eurozone. Dat is een eerste reden waarom geld in zijn huidige vorm bedreigd wordt: geld is  door de jaren heen iets ‘vies’ geworden, sommigen proberen dan ook ‘om het wit te wassen.’

Grote transacties passeren via bankrekeningen. Transacties die wel in cash gebeuren worden verondersteld met fiscale fraude of criminele activiteiten te maken te hebben.

Het einde van cash

In Zweden – het land dat het verst gevorderd is richting cashloze maatschappij zijn de offerblokken in de kerk vervangen door digitale applicaties – is wie met cash betaalt verdacht.’

Lees verder via de Bron: Express [NL]


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ongekende EU bangmakerij propaganda, ditmaal de Britten/Brexit

Terrorist die onthoofding bekende, mag vrij rondlopen in Brussel