in

Ware woorden van Poetin over de EU en Griekenland

Terwijl de westerse media de Russische leider verguizen, kan niet worden ontkend dat wat er uit de mond van deze man komt hout snijdt, zo ook deze keer tijdens een conventie van de BRICS/SCO.

Daar tijdens de laatste dag van deze conventie vroeg het Russisch staatshoofd zich openlijk af: “Waar was de EU  toen de crisis in losbarstte en waarom is er niet veel eerder ingegrepen?”, en daarmee heeft hij natuurlijk een punt. Nederlandse, Duitse en Franse banken waren immers maar wat happig om Griekenland lening na lening aan te smeren en geen econoom die er wat van zei, en geen staatshoofd die erover begon. Zelfs bij de eerste steunpakketten tijdens de crisis werd Griekenland gedwongen door de Nederlanders en de Duitsers om grote militaire orders te plaatsen van het geleende geld…

“Natuurlijk, kan alle schuld worden verschoven naar de Grieken. Maar als er overtredingen waren bij hun activiteiten [Griekenland], waar was dan de Europese Commissie? Waarom heeft het niet ingegrepen, eventueel door middel van aanpassingen van de economische activiteit van de vorige regering van Griekenland?”, Vroeg Poetin zich af tijdens de Q & A sessie met journalisten op de laatste dag van de BRICS/SCO top in Ufa.

https://soundcloud.com/rttv/putin-brics2015-sco

Een goede vraag, en ik denk dat het antwoord is te vinden in het vorige artikel dat ik schreef.

Vladimir Poetin de strateeg

sputinBij Poetin blijft het echter niet bij vragen, de man neemt op gezette tijden op het juiste moment actie. Dat deed hij in Oekraïne door op het juiste moment de in te lijven bij , en niet via een invasie zoals door de media wordt beweerd, maar op verzoek nadat er een referendum over was gehouden. Hiermee verzekerde hij zich van het Gas dat op de Krim in de grond zit, van een Russische aanwezigheid in de zwarte zee waardoor het enige waar hij Oekraïne nog voor nodig had de gas toevoer naar Europa was, en dat probleem gaat hij nu oplossen via en Griekenland. Nadat de EU hem een soortgelijke overeenkomst met Bulgarije door de neus boorde.

En dus wachtte Vlad rustig het juiste moment af en beklonk de deal waar 2 miljard Euro’s mee gemoeid zijn met de Grieken. Tevens gooide hij nog wat olie op het vuur door publiekelijk te zeggen dat Rusland klaar staat om de Grieken te hulp te schieten. Hiermee verzekerd hij zich van een Russische aanwezigheid in de middellandse zee en de mogelijkheid Oekraïne volledig uit het gas leverantie traject te halen met als resultaat dat Europa de Russen nodig heeft maar niet andersom.

Europa en de NAVO in een spagaat

EU-nightmareBovenstaande zal in Europa menig plucheplakkende wannabe dictator uit de slaap houden, want die hadden nu juist bedacht dat ze door Oekraïne in te lijven bij de EU wat meer grip op Rusland te krijgen, juist doordat die gaspijp daar loopt. Dat de Russen dat niet zouden laten gebeuren werd al snel duidelijk maar men dacht met de streep door de Bulgaarse gaspijp deal een stevige tegenslag voor Poetin te hebben veroorzaakt, en dat blijkt nu dus niet zo te zijn. Datzelfde gaat overigens ook op voor de Europese sancties tegen Rusland. Ze raken de Russen nauwelijks die zich hebben ontdaan van het Rothschild bankenkartel en in tussentijd sluit Vlad deal na deal met landen als en Iran voor gas leveranties en de aanbouw van nog meer pijplijnen.

Kort gezegd leert Rusland op eigen benen staan en maakt zich steeds meer onafhankelijk van afzet markt Europa, andersom gebeurd dat vrijwel niet wat ook te zien is aan hoe de Russische tegen sancties de EU wel raken.

De VS staat erbij knarsetand en kijkt er naar

obama-angryDit alles is een doorn in het oog van de Verenigde Staten, wat ook te zien is aan hun bemoeienissen bij de onderhandelingen met de Grieken. Saillant detail  daarbij is wel dat ze hiermee op ramkoers met Duitsland lijken te zijn. De reden hiervoor is ook simpel, de VS heeft een grote oorlog nodig om uit de financiële misère te komen en die staat gepland in Oekraine tegen de Russen en gevochten over de ruggen van alle inwoners van Europa. Nu Poetin zich lijkt uit te breiden naar Griekenland samen met China die ook erg veel interesse heeft in het land, wordt een winbare oorlog door de VS/EU steeds onwaarschijnlijker. Helemaal nu het door de VS gesponsorde en getrainde ISIS uit haar krachten is gegroeid en oncontroleerbaar is geworden. Voor beiden(De Russen en de Haatbaardjes) zou Griekenland de grens moeten zijn een buffer om dergelijke krachten buiten te houden. Echter worden de Grieken door de actie van de EU rechtstreeks in de open armen van Vladimir Poetin gedreven.

Lees verder via: Urubin


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lijkt me sterk maar wil het niet onthouden: Huidige Griekse gesprekken schijn? Drachme-naamgeving duikt op in VISA-netwerk

De baantjescarrousel deel II