in ,

Warmmakertje voor #TTIP, trap er niet in; Doorbraak: China en VS schrappen handelstarieven

De importheffingen die ruim tweehonderd productcategorieën raken, hebben betrekking op ongeveer een kwart van die handel, ruim 800 miljard . De Amerikaanse regering schat dat door de betere handelsvoorwaarden de wereldproductie jaarlijks met ruim 150 miljard euro gaat toenemen. De doorbraak in de onderhandelingen werd door de Amerikanen bekendgemaakt in Peking, waar 21 landen voor de Apec-top (Asian Pacific Economic Cooperation) bijeen zijn.

Een ander resultaat van de top is dat de instemmen met een Chinees initiatief om te komen tot een vrijhandelszone voor de 21 Apec-landen. Dat bereid is die mogelijkheden te onderzoeken, is opvallend. Tot dusver hadden de VS vooral ingezet op een kleine vrijhandelszone met twaalf landen, maar zonder . Als eerste stap is nu het verrichten van een studie die tenminste twee jaar gaat duren.

De overeenkomst over hightech-goederen tussen de beide grootmachten bereidt de weg voor een breder akkoord onder auspiciën van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Lees verder via de Volkskrant.

https://twitter.com/Flip_Switch/status/532227789450399744

Foto via Mehr Demokratie e.V.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook zo’n doofpot; Oppositie: vervang onderzoeker kankerverwekkende verf Defensie

Dan weet u het alvast: ‘Zorgpremies zullen blijven stijgen door gefaseerde overheveling’