in ,

Wat een beerput: Belastingdienst negeerde de wet veel langer dan eerder gemeld

3673240494 7a4c38439f belastingdienst1

De Belastingdienst houdt zich sinds 2016 aan de wet bij controles op toeslagen voor kinderopvang, zo meldde staatssecretaris Snel de Tweede Kamer meermalen. Maar dit is niet het geval, blijkt uit interne verslagen van de fiscus.

Ook de afgelopen drie jaar heeft de Belastingdienst de wet geschonden bij controles op toeslagen voor kinderopvang. Dat is in directe tegenspraak met wat staatssecretaris Menno Snel van financiën eerder meldde aan de Tweede Kamer, en wat de Belastingdienst beloofde aan de Nationale Ombudsman.

Die kregen te horen dat de Belastingdienst zich vanaf 2016 juist wel aan de wet zou houden.

Dit blijkt uit interne verslagen van het managementteam van de Directie Toeslagen van de Belastingdienst van de afgelopen twee jaar, waarover ‘RTL Nieuws’ en Trouw beschikken.

De Belastingdienst kwam de laatste maanden in opspraak omdat die ouders onterecht als fraudeur aanmerkte, waardoor deze in grote financiële problemen kwamen.

Een eerste groep van 300 gedupeerden heeft ­inmiddels te horen gekregen dat ze nog voor Kerst zullen worden gecompenseerd.

Duizenden, mogelijk zelfs tienduizenden ouders wachten nog altijd op duidelijkheid in hun zaak. Volgende week staat opnieuw …

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
justitie 1563978186 e1567163579848

Justitie nam ‘per ongeluk’ 25.000(!) vertrouwelijke telefoontjes met advocaten op

von der leyen

Ursula von der Leyen: (Wo)man on the Moon