in ,

Wat een gepruts! Storing in corona-database: bron- en contactonderzoek kwijt

Door een storing in de waarin informatie over geteste coronapatiënten wordt opgeslagen, waren belangrijke gegevens van het bron- en contactonderzoek kwijt. Het erkent het probleem.

Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten: ,,Zijn het geteste mensen die in de werken? Op scholen? Of kinderdagverblijven? Die informatie hebben we nu niet uit deze database.''

Op basis van de gegevens over uitgevoerde tests en positieve testuitslagen bekijkt het RIVM of er groepen personen zijn die meer risico lopen.

Oorzaak van het probleem is volgens het RIVM de database van CoronIT, het speciaal voor opgerichte it-systeem waarin kenmerken worden opgeslagen van positief geteste coronapatiënten.

Van vorige week maandag tot afgelopen zondag zijn er 73.000 mensen getest. Van den Hof: ,,De database is zo groot geworden, dat het problemen geeft. Het gaat om de testuitslagen en gegevens van 370.000 mensen, getest sinds 1 juni. Dat aantal neemt nog ….

Lees verder bij de bron: privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zwaar verontreinigd vlees verdwijnt in kroketten en bitterballen, de NVWA vindt het wel best

Farmers Defence Force kondigt landelijke actiedag aan op 22 juli, dat wordt thuis werken!