in

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik me laat testen op corona?

Wekelijks laten tienduizenden mensen zich bij GGD’s testen op het coronavirus. Wat gebeurt er met de testgegevens, en komt je DNA na zo’n test in een centrale databank?

Net als artsen en andere medische professionals moeten de GGD’s zich houden aan de AVG, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Die houdt in dat ze ervoor moeten zorgen dat je gegevens goed beveiligd zijn en dat alleen bevoegden er toegang toe kunnen krijgen.

Waarvoor worden gegevens gebruikt?

De overkoepelende organisatie van GGD’s, GGD GHOR Nederland, schrijft op haar eigen website waar je gegevens voor worden gebruikt: “We gebruiken je persoonsgegevens om een coronatest te kunnen doen. En om de uitslag van deze test aan de GGD en aan jou te laten weten.”

<p>Ook staat op de site met wie jouw gegevens worden gedeeld. Dat zijn lokale GGD-afdelingen en GGD-artsen, GGD GHOR Nederland, het laboratorium dat jouw test analyseert, de IT-provider van de app CoronIT (het administratiesysteem waar de GGD's mee werken)&nbsp;en Teleperformance (het callcenter dat jou belt over de uitslag).</p>

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

“Bye, bye Moria”: ‘Vluchtelingen’ vieren de brand en proberen het blussen te voorkomen

Als sommige mediamensen en politici nou eens hun mond gaan wassen