in , , ,

Wat is voldoende zorg bij zorgplicht volgens de Nederlandse Zorgautoriteit: ‘Dat mag een verzekeraar zelf bepalen’

Wat is zorgplicht?

Een verzekeraar moet ervoor zorgen dat zijn verzekerden of een vergoeding van zorg krijgen als zij daar recht op hebben. Omdat de meeste mensen een naturapolis hebben, betekent dit dat verzekeraars voldoende zorg moeten inkopen voor hun verzekerden.

Hoe de verzekeraar dat doet, en hoe hij de zorgplicht invult, mag de verzekeraar zelf bepalen.

Als een verzekeraar een ziekenhuis niet contracteert, voldoet die dan nog aan de zorgplicht?

Verzekeraars zijn vrij om ziekenhuizen wel of niet te contracteren, daarmee schenden ze de zorgplicht niet. Wel moeten ze ervoor zorgen dat hun verzekerden op tijd de zorg krijgen waar ze recht op hebben.

Daarnaast moeten verzekeraars transparant zijn over welke zorgaanbieders zij wel en niet hebben gecontracteerd. Zo kan iemand die tóch naar het niet-gecontracteerde ziekenhuis wil, nog overstappen naar een andere verzekeraar die wel een contract heeft met de verzekeraar.

Wat verstaan jullie onder voldoende zorg?

Dat mag een verzekeraar zelf bepalen en hangt ook van de situatie van de patiënt af. Een verzekeraar kan bijvoorbeeld kiezen om relatief weinig aanbieders te contracteren tegen een lage . Of besluiten om juist heel veel keuze in aanbieders te laten. Dit geeft consumenten de ruimte om de polis te kiezen die hun wensen past.

Voor sommige zorg, zoals spoedzorg, gelden wel vaste afspraken. Spoedzorg moet binnen 45 minuten bereikbaar zijn (de 45-minutennorm). Ook moet de zorg binnen een redelijke tijd worden geleverd.

 

De rest is te lezen via de website van NZa

 

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

maarssen,16-11-2014,
Als dit de werkelijk al is ,waarom hebben we dan nog en zorg autoriteit of en skgz,????? diei hebben dan geen zeggings klarcht meer, skgz ( slger keurt zijn eigen vlees), en zorg autoriteit mooie baanjtes voor een stel geflipte politici dei er uit geschopt zijnzijndoor grove fouten, blijft over dat het volk deze zorg niet wil mensen rechtsspraak organiseren dat is hetenigste wat wenog kunnen enhet leifst met velen een class aktie opstarten bijv tegen menzis dei zujn zorgplicht aan alle kante latt liggen en alleen maar in de maat loopt bij de politiek, zodat beiden zich de toren hoge lonen die ze nu al hebben nog een beetje kunnen verhogen elk jaar dit is een grote bilderberg farce,die met ons premie geld gepeeld wordt!!! meld je aan voor de rechtszaak burger-soekhoe@live.nk ikmaakbezwaar.net en volkstribunaal.net, voor deoverkoepelende site ikclaimmijnnaam.nl harte groet gisela en cornell maarssen

Bizar: wel protesten bij sinterklaas maar niet tegen de bezuinigingen,zorg,naheffing,afbraakkabinet,zorgpremie,etc.

Geweldig, werken tot je dood: AOW-leeftijd gaat sneller omhoog